Home Nieuws Jetro Willems over Wijnaldum én over de ‘beste kopper’ van Europa

Jetro Willems over Wijnaldum én over de ‘beste kopper’ van Europa

4272
0

Jetro Willems is speler in de Eredivisie en speelt tegenwoordig voor Heracles Almelo. De linksback vertrok deze zomer na een tumulteus half jaar bij FC Groningen.

Jetro Willems blijft een attractie met zijn prachtige voorzet en traptechniek en dus zocht ESPN Willems op voor een gesprek over zijn carriere. Willems beleefde zijn beste jaren bij PSV. De verdediger volgt de club nog altijd op de voet. heeft mooie woorden over voor Luuk de Jong, met wie hij samenspeelde bij PSV. De linksback van Heracles Almelo denkt dat zijn voormalig ploeggenoot ‘veruit’ de beste kopper ter wereld is.

Tussen 2014 en 2017 speelden Willems en Luuk de Jong samen bij PSV en die periode koestert Willems dan ook. Jetro Willems is onder de indruk van de kwaliteiten van Luuk de Jong, die door buitenlandse steevast als de beste kopper van Europa wordt bestempeld. Willems gaat nog wat verder en vindt Luuk de Jong de beste kopper ter wereld.

“Eerlijk, van alle voetballers die ik heb gezien… Met het hoofd is hij wel echt de beste”, zegt de back in de podcast Fresia & Milan Parkeren de Bus van ESPN. Als presentator Milan van Dongen vraagt of hij Luuk de Jong daadwerkelijk de beste kopper ter wereld vindt, antwoordt Willems zonder twijfel bevestigend. “Ja, veruit.”

Fresia Cousiño Arias vraagt Willems naar wie er het meeste erkenning verdient voor de goals. Willems met zijn voorzet, of Luuk de Jong met zijn ongekende kopkracht. “Soms sloeg het nergens op. Dan was het gewoon een slechte voorzet. Maar eerlijk, hij zei me dat ik ze gewoon voor moest gooien. En heel vaak deed ik het dan gewoon, en waren het slechte voorzetten die hij er alsnog gewoon inkopte.”

Jetro Willems werd ook gevraagd naar Georginio Wijnaldum. Beiden koesteren een warme vriendschap die al jaren in stand gehouden wordt. “Gini Wijnaldum is wel mijn beste vriend uit het voetbal, ja”, vertelt Willems in Fresia & Milan parkeren de bus van ESPN. “Die spreek ik heel erg vaak. Die vriendschap is ontstaan bij PSV, denk ik. Ik was een jonge jongen en had geen auto. Hij nam me altijd mee, ook naar Rotterdam en zo. Ik had zo’n beetje een privéchauffeur aan hem, haha.”

“Het is wel echt een lieve, goede jongen”, gaat de voormalig vleugelverdediger van PSV verder. “We hebben veel meegemaakt, ook in die tijd. Samen op vakanties en met de families zijn we samen. Hij heeft me een soort van de wereld laten zien”, aldus Willems over Wijnaldum, die nog niet weet waar hij volgend seizoen speelt.


Vorig artikelBevestiging: PSV zet in op sensationele terugkeer Lozano door mogelijk vertrek Bakayoko
Volgend artikelHirving Lozano staat open voor terugkeer naar PSV, ‘last-minute’ transfer Bakayoko naar Napoli niet meer uit te sluiten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in