Home Columns Jetro Willems en PSV snakken naar samenwerking 2.0

Jetro Willems en PSV snakken naar samenwerking 2.0

723
0

PSV is in de zoektocht naar een nieuwe linksback inmiddels gekoppeld aan diverse namen.

Zo passeert de naam van Erik Pieters de revue maar ook allerlei andere onbekende en ‘exotische’ namen van spelers van clubs als Valencia worden gekoppeld aan een transfer naar PSV.


Het plotselinge vertrek van Angelino lijkt de club verrast te hebben. Het is dan ook een fikse opdracht om Angelino waardig te vervangen. Zijn soepele aanvallende spel op de vleugel bezorgde afgelopen seizoen menig tegenstander hoofdbrekens. Het was niet alleen zijn aanvallende spel maar ook het verdedigende spel wat onverwacht indruk wist te maken. Verdedigend waren de verwachtingen aan het begin van het seizoen wat minder hoog gespannen maar niets van dat alles bleek een gegronde gedachte.

De aanvallende verwachtingen rond Angelino waren zeer zeker daar maar dat zijn aanvallende spel zoveel wist te betekenen voor met name Luuk de Jong maar ook de rest van de voorhoede, had niemand vooraf kunnen bedenken. Een seizoen lang liet Angelino het PSV publiek genieten van zijn snelheid, diepgang en messcherpe voorzet, met veel doelpunten tot gevolg.

Tot voor kort had PSV een soortgelijke speler onder contract staan: Jetro Willems. Die samenwerking eindigde echter wat teleurstellend met een tegenvallende transfersom van 6,5 miljoen en bestemming midden Duitsland. Het probleem achteraf bezien zou kunnen zijn dat speler en club na een iets te lange samenwerking enigszins op elkaar uitgekeken waren.

Dit in een periode dat PSV niet voortvarend opereerde en weinig indruk wist te maken. PSV moest zelfs Feyenoord boven zich dulden op de ranglijst.

Waarom? PSV kende simpelweg een minder seizoen. Kortom, chagrijn in en rond de club. Ook het spel van Jetro Willems was niet om over naar huis te schrijven. Willems leek niet meer op zijn plaats in Eindhoven en werd zelfs tijdelijk naar de bank verwezen. Zowel club als speler leken op elkaar uitgekeken nadat lang de verwachting heerste dat Willems voor een miljoenenbedrag naar een miljoenenclub getransfereerd zou worden.

Het liep allemaal anders en na enkele seizoenen in Frankfurt kunnen we constateren dat Willems opnieuw stil staat in zijn ontwikkeling en tegenwoordig op de radar staat van clubs ver onder de Europese subtop. Als PSV opnieuw een seizoen wenst te spelen waarin goals als rijpe appelen van de boom vallen en Luuk de Jong daarin de belangrijkste spil moet zijn, zou de club er goed aan doen Jetro Willems terug naar Eindhoven te halen. Willems is ondertussen reserve in Frankfurt en zou voor een niet al te hoge transfersom mogen vertrekken uit Duitsland.

Club en speler kunnen zich dan opmaken voor de periode PSV-Willems 2.0. Een periode waarbij de insteek weer moet zijn PSV met aanvallend voetbal om de hoofdprijs te laten spelen en waarin jonge spelers zich dusdanig weten te ontwikkelen dat een stap hogerop zich binnen enkele seizoenen automatisch aan weet te dienen.

Die kant kan zou het voor Willems nog steeds op kunnen gaan, mits de volledige focus daar is en Willems in een elftal kan spelen waarin hij met zijn aanvallende spel en perfecte voorzet optimaal kan renderen. Het opnieuw verlengen van het contract van Luuk de Jong zou in dat geval nog meer van pas komen. Zo kan Willems over twee seizoenen nog steeds de stap maken die hij eigenlijk twee jaar geleden wenste te maken; een stap naar de absolute top van Europa.

Achter Willems past het goed Erik Pieters te halen als tweede linksback en als eventuele stand-in voor Nick Viergever. Pieters is een ervaren Premier League speler die zich op verschillende posities staande kan houden maar wel snelheid, klasse en een ‘Angelino of Willems achtige’ voorzet ontbeert.

Kortom, PSV en Jetro Willems hebben elkaar met het naderende vertrek van Angelino broodnodig.


Facebook Comments