Home Nieuws ‘Jeroen Zoet nadert Jasper Cillessen’

‘Jeroen Zoet nadert Jasper Cillessen’

22
0

Arno Vermeulen blikt na de gewonnen interland op Wembley terug op de wedstrijd en ziet Jeroen Zoet groeien in zijn rol. Vermeulen krijgt van de sportredactie van de NOS verschillende vragen over de interland en is uitgesproken in zijn mening.Luuk de Jong kan nog niet aanhaken is de mening van de analist van de NOS.

Doelman Jeroen Zoet onderscheidde zich. Nadert hij Jasper Cillessen?

“Cillessen was niet heel briljant tegen Frankrijk. Ze zijn aan elkaar gewaagd en ik vind Zoet op dit moment wat meer uitstralen dan Cillessen. Tot voor kort was Zoet niet eens zeker van een plek bij de eerste drie. Nu hebben we twee keepers die niet voor elkaar onderdoen.”

“Zeker. We hadden het idee dat er veel ruimte zat tussen Cillessen en de rest, Krul, Vermeer, Zoet. Over Stekelenburg hoeven we niet eens te praten. De verhoudingen zijn veranderd en dat heeft vooral te maken met die twee wedstrijden van PSV tegen Atlético Madrid. Zoet keepte toen fantastisch en hij was tegen Engeland ook gewoon goed, pakte een schot van Vardy mooi.”

Luuk de Jong en Vincent Janssen hebben een kans gekregen in de spits, Klaas-Jan Huntelaar werd gepasseerd, Robin van Persie is voorlopig afgeserveerd en Bas Dost is geblesseerd. Hoe verhouden de spitsen zich sinds dinsdag tot elkaar?

“De jacht is geopend. Je kunt nu al zeggen dat Janssen er beter uitzag dan Luuk de Jong, die ook al niet zo sterk speelde in Madrid tegen Atlético. Internationaal waren er al vraagtekens over De Jong en hij heeft weliswaar gescoord, maar niet overtuigd. Is hij qua handelingssnelheid goed genoeg? Janssen maakte een betere indruk en is veel jonger en onervarener. Huntelaar heeft zijn strepen verdiend, maar is nooit onomstreden de nummer één geweest.”


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here