Home Nieuws Jeroen Zoet deelt ook cijfermatig in de malaise

Jeroen Zoet deelt ook cijfermatig in de malaise

29
0

Als PSV er zaterdagavond in slaagt om zonder al teveel moeite én weer eens zonder tegendoelpunt een wedstrijd te winnen, kan het vizier weer op een serie overwinningen worden gericht.

Ook voor Jeroen Zoet zou dit een fijn vooruitzicht zijn. De doelman krijgt bakken kritiek te verwerken na zeer matige optredens tegen Heerenveen, FC Utrecht en ook in Emmen en tegen Feyenoord zijn er twijfels over zijn reddingen. Althans, pogingen tot reddingen.

PSV is na de winterstop duidelijk op een andere koers geraakt en daarbij valt op dat de cijfers van Jeroen Zoet ook flink tegenvallen. De doelman kreeg weliswaar slechts vijftien schoten op doel kreeg te verwerken, maar kreeg wel acht doelpunten om zijn oren. Daarmee heeft PSV het totale aantal tegentreffers van voor de winterstop al geëvenaard en dat zijn gewoon bar slechte statistieken.

De doelman van PSV schutterde voor de winterstop al tegen Internazionale opzichtig. Feitelijk kunnen we stellen dat PSV de wedstrijd verloor door de twee fouten van Zoet. Gezegd moet worden dat de scheidsrechter niet bepaald zijn dag in het Philips Stadion maar Zoet kan en mag niet zulke blunders begaan. In de return in het Giuseppe Meazza stadion stond Zoet er al weer beter bij en de wedstrijd op Wembley was een prima prestatie van Zoet.

Tevens is het zo dat Zoet dit seizoen opvallend kwetsbaar is van buiten de zestien. Van alle doelmannen die minstens vijf eredivisieduels speelden, had geen keeper zo’n laag reddingspercentage op schoten van buiten het strafschopgebied als Jeroen Zoet, meldt de NOS. (69,6%)

Het medium stelt dat de doelman momenteel niet in staat is om zijn team op sleeptouw te nemen. PSV wacht zaterdag de uitwedstrijd tegen Excelsior en heeft broodnodig een overwinning nodig.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here