Home Nieuws Jerdy Scouten legt uit waarom hij niet achter de kritiek en uitlatingen...

Jerdy Scouten legt uit waarom hij niet achter de kritiek en uitlatingen van Peter Bosz staat

5887
0

Peter Bosz gebruikte stevige bewoordingen na afloop van NEC – PSV. De trainer bleek tijdens de wedstrijd al niet te spreken te zijn over zijn ploeg.

Zijn gzicht stond dan ook op onweer, namen de camera’s van ESPN duidelijk waar. En dus haalde de coach uit na afloop van de 3-1 nederlaag, die mede te wijten is aan zwak keeperswerk van de vaak overschatte Walter Benítez. Peter Bosz en Jerdy Schouten waren het na afloop van NEC – PSV in ieder geval niet helemaal eens met het verloop van de wedstrijd in combinatie met het vertoonde spel. Bosz stelde onomwonden vast dat zijn ploeg bij vlagen ‘misschien zelfs een arrogante houding had’, maar daar wilde Jerdy Schouten op de persconferentie niks van weten

Schouten bleek het niet helemaal eens te zijn met trainer Bosz: ‘Ik denk dat dat nergens op slaat’, reageerde de middenvelder. Schouten gaf wel toe dat het spel van PSV ondermaats was geweest maar tegelijkertijd wees Schouten naar de gecreëerde kansen. ‘Ik vind niet dat we daar te makkelijk over heen moeten kijken, dat er een fase was waarin we met 0-1 voorkwamen en er daarna nog een paar bij moeten schieten. In principe hebben ze voor rust geen kans gehad, los van de penalty die ze kregen, wat ook gewoon niet goed was van ons. Dat moet je de wedstrijd in de rust gewoon al binnen hebben, ook al speel je slecht’, aldus Schouten.

Schouten ging verder met zijn analyse. ‘Soms creëerden we dertig kansen en gingen er vier in. Dan was dat ook prima. Maar soms creëer je er geen dertig maar tien, dan is het te weinig als je maar één in schiet. Dat is gewoon veel te weinig’, aldus de 27-jarige middenvelder.

Luuk de Jong had op zijn beurt weer een andere lezing. “NEC was na rust ook heel dodelijk effectief en dan sta je opeens met 3-1 achter. Dat overkomt je ook niet vaak”, aldus De Jong. “De complimenten natuurlijk aan NEC, maar wij waren niet onszelf. In de eerste helft ook al. We creëerden wel een paar kansen, maar dat waren ook niet heel erg grote. Normaal zijn we veel scherper.”

De aanvoerder werd vervolgens gevraagd naar zijn penalty. “Iedereen weet onderhand wel een beetje wat ik doe. Ik schiet hem ook niet goed waardoor de bal omhoog gaat in plaats van dat hij hard in de hoek gaat”, zo gaf hij aan. “Hij pakt hem natuurlijk goed, maar ik had hem beter in moeten schieten. Dat neem ik wel op me ja.”

Gevraagd werd ook wat de nederlaag doet bij PSV en of het gaat doorwerken. “Je baalt nu vooral enorm dat je verloren hebt”, zei hij daarover. “Als je hierop terug gaat kijken, ga je jezelf echt voor de kop slaan dat het zonde is dat je hier niet gewonnen hebt en die reeks niet hebt volgehouden. Aan de andere kant moet je ook trots zijn op wat je tot nu toe hebt bereikt. We hebben alleen nog niks, dus we moeten gewoon door blijven gaan. Nu is het vooral balen en later kijk je er op terug dat het vooral zonde was.”


Vorig artikelPSV zet in op contractverlenging zonder clausules voor Joey Veerman
Volgend artikel‘Tienduizenden Nijmegenaren op de been voor huldiging penaltyheld Jasper Cillessen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in