Home Nieuws Jerdy Schouten legt uit waarom hij PSV verkoos boven AC Milan |...

Jerdy Schouten legt uit waarom hij PSV verkoos boven AC Milan | Zaakwaarnemer kreeg duidelijke opdracht mee

2780
0

Jerdy Schouten beleefde zaterdagavond in Arnhem een bijzonder debuut voor PSV. In je eerste wedstrijd bij je nieuwe club invallen op een positie die je niet gewoon bent, is en blijft een bijzondere aangelegenheid.

Peter Bosz had klaarblijkelijk zoveel vertrouwen in de voetballende kwaliteiten van Schouten, dat enkele minuten overleg in de rust genoeg bleek voor een bijzonder tactische omzetting. Schouten werd een inschuivende verdediger op het middenveld om een overtal situatie te creëren. Het pakte precies zo uit zoals de coach had voorzien.

Jerdy Schouten zag zijn wens vorige week uitkomen. De middenvelder met bijzondere statistieken voor Bologna had gelijk een heel goed gevoel bij PSV nadat de club zich meldde en dus zette Schouten zijn zinnen meteen op PSV. De zaakwaarnemer van Schouten kreeg dan ook de opdracht de deal met PSV rond te maken. Er volgde een serie gesprekken tussen de zaakwaarnemer van de middenvelder en Bologna, die goed verliepen. Die conclusie trok ook Earnie Stewart deze week.

Schouten, die zaterdag tegen Vitesse ook nog zijn debuut maakte op een ongewone positie, voelde zich meteen thuis toen hij door Eindhoven liep. AC Milan, het is niet iedereen gegeven want de middenvelder genoot ook concrete interesse van AC Milan, maar koos er uiteindelijk voor om Bologna in te ruilen voor PSV. “Ik wil niet specifiek om Milan ingaan, want er speelde wel meer dingen. Niet alleen Milan. Ik wil wel ingaan waarom ik voor PSV heb gekozen. Ik had gelijk een heel goed gevoel bij de club. Ook toen ik in de stad ben gaan kijken, het gemoedelijke. Ik denk dat dat heel erg bij mij past. Dus vandaar dat ik dacht dat PSV en ik gewoon heel goed met elkaar klikken”, aldus Schouten op de persconferentie na afloop van de 1-3 overwinning in Arnhem.

Zoals gezegd debuteerde Jerdy Schouten voor PSV op een plek die hij niet gewend is, als vervanger van André Ramalho in de defensie. Toch speelde de van origine middenvelder niet alleen als verdediger want hij kreeg een duidelijke opdracht mee van Peter Bosz. ‘Vooral in het druk zetten was ik degene die doorstapte, waardoor ik alsnog op het middenveld terechtkwam. Dit is niet de plek waar ik normaal speel, maar als ik er nodig ben, dan ga ik er staan’, zei Schouten na afloop.

Schouten vertelde daarnaast over wat hij in Italië leerde als speler van Bologna. De middenvelder zette flinke stappen voorwaarts en werd zelfs een meester in het veroveren van ballen in de Serie A.

‘Ik ben een nummer 6 die ervan houdt om aan de bal te zijn. In Italië heb ik mijn verdedigende kwaliteiten verder ontwikkeld. Een beetje gif erbij? Dat kun je wel zeggen. Het was ook iets wat trainers wilden zien. Aan de andere kant wist ik dat ik daar nog vooruitgang kon boeken’, aldus Jerdy Schouten.


Vorig artikelYorbe Vertessen denkt niet aan transfer en wil meer: ‘Het is niet altijd even makkelijk’
Volgend artikelYorbe Vertessen zet streep door transfer naar FC Midtjylland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in