Home Nieuws Ronald Koeman gelooft in Europese titel en legt uit waarom

Ronald Koeman gelooft in Europese titel en legt uit waarom

447
0

Is Real Madrid het beste team van Europa? Nee, dat is Manchester City. Is Argentinië de beste ploeg van de wereld? Nee, dat is nog altijd Frankrijk.

Natuurlijk, Ronald Koeman kan niets anders dan beweren dat hij de nodige kansen ziet om de Europese titel naar Nederland te halen.

De kansen op goud liggen er ook en welk land de titel ook pakt, je hoeft niet perse het beste land te zijn om het toernooi toch met goud te kunnen afsluiten. Het betreft nog altijd slechts een mini-toernooi waarbij van de zeven wedstrijden doorgaans vijf winnen voldoende is om het toernooi te winnen. Dat kan middels een reeks strafschoppen gebeuren waardoor in de reguliere speeltijd een gelijkspel volstaat.

Hoe dan ook gelooft Ronald Koeman als vanzelfsprekend in de EK-titel voor het Nederlands elftal. Daarbij benadrukt de bondscoach wel dat alle neuzen dezelfde kant op moeten staan, een belangrijk gegeven.

Bij het SBS-programma Wij Houden van Oranje krijgt Koeman de vraag óf en waarom hij gelooft in een EK-titel voor Oranje. “Omdat we kwalitatief een heel sterk elftal hebben. Het verschil met de afgelopen kwalificatieperiode is dat we redelijk compleet zijn met weinig blessures. Frenkie de Jong is de enige die nog niet fit is. Je ziet aan de rest van de spelers dat ze er klaar voor zijn en fit zijn. Een aantal spelers is ook heel erg goed in vorm”, stelt hij.

Vooral achterin is er veel concurrentie, zegt Koeman. Het geheim is volgens de bondscoach om daar goed mee om te gaan en niet ‘ik’ maar in ‘wij’ te denken. “Ik denk dat we er verdedigend goed uitzien, omdat we geweldige verdedigers hebben. Met ook heel veel concurrentie. De jongens die helaas niet starten, spelen bij grote clubs en zijn gewend te spelen. Maar als iedereen het wij-gevoel heeft en niet het ik-gevoel, dan kun je ver komen”, is Koeman stellig in onderstaande video.


Vorig artikelJack van Gelder lacht om serieuze blik Denzel Dumfries
Volgend artikelMooie beelden | Van Gelder emotioneel na woorden De Roon: ‘Dan winnen we het EK’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in