Home Nieuws ‘Je gaat je afvragen of er ooit een club ongeslagen kampioen is...

‘Je gaat je afvragen of er ooit een club ongeslagen kampioen is geworden‘

6711
0

Eenvoudig werd het zeker niet, de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Peter Bosz gaf na afloop toe dat hij niet gerust was op de overwinning tegen de club uit Friesland.

Toch heeft puntverlies er geen moment in gezeten donderdagavond. De ploeg van Bosz lijkt op op zeventig procent door de Eredivisie te kunnen voortbewegen. Bosz doet er alles aan zijn ploeg scherp te houden en dat zal na Arsenal opnieuw moeten omdat AZ in Alkmaar wacht. Mocht ook AZ worden verslagen heeft PSV de gehele eerste seizoenshelft geen enkele keer puntverlies geleden en is het nog maar één overwinning verwijderd van het evenaren absolute record uit 1988.

Onder Guus Hiddink won PSV zeventien achter elkaar in de Eredivisie. De eerste competitiewedstrijd van 2024 zal thuis tegen Excelsior de wedstrijd zijn het record te kunnen gaan evenaren. In dat geval zou zondag 21 januari 2024 de datum voor PSV gaan worden om het record te gaan verbreken, als de ploeg van Peter Bosz op bezoek gaat bij het kwakkelende FC Utrecht.

Het blijkt een gespreksonderwerp te worden in de media, die enorme reeks overwinningen van PSV in de Eredivisie. ‘PSV doet wat het moet doen. Je voelt aan alles dat PSV die wedstrijd gaat winnen, ondanks de kansen voor Heerenveen in het begin’, blikt FC Twente-watcher Leon Ten Voorde terug op het duel in de Philips Stadion.

‘Ze zijn ook bezig met een onwaarschijnlijke serie. Je gaat je afvragen of er ooit een club ongeslagen kampioen is geworden. Waar laat dit PSV nog punten liggen?’, vraagt FC Twente-watcher Leon ten Voorde zich af in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De Tukker, die de dagen voor FC Twente – PSV vrijwel dagelijks wees op de gevaren van de eerste echte test voor PSV in de Grolsch Veste, ziet inmiddels ook dat er geen maat lijkt te staan op de ploeg van Peter Bosz. Inmiddels is het bewierookte PSV van Bosz toch ook gewoon enkele basisspelers kwijt want naast Hirving Lozano en Noa Lang kon ook Jordan Teze niet in actie komen.

Bij het Algemeen Dagblad ziet men dat PSV een enorme dreun aan Feyenoord heeft uitgedeeld vorige week zondag. Ook bij de Rotterdamse krant is men van mening dat Feyenoord ver ‘klaar’ is met het strijden om de landstitel.

‘Feyenoord heeft toch wel een tik gehad van die nederlaag tegen PSV en de uitschakeling in de Champions League. Maar wat kan het snel gaan. Feyenoord vonden we de best voetballende ploeg tot voor kort en in twee weken tijd denken we daar anders over’, aldus de heren journalisten van het Algemeen Dagblad over de afbrokkelende status van de Rotterdammers.


Vorig artikelRuud Gullit voelt zich vereerd na plaats in PSV The Walk of Fame
Volgend artikelNeemt Bas Nijhuis vaker twee goede beslissingen op rij? ‘Bas was een beetje Oost-Indisch doof’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in