Home Nieuws Jasper Cillessen richt zich op, Spaanse media lovend over vertrekkende doelman

Jasper Cillessen richt zich op, Spaanse media lovend over vertrekkende doelman

20201
0

Jasper Cillessen kwam vorige week in het nieuws rond vermeende interesse van PSV voor de doelman van Valencia.

Zowel de Telegraaf, Voetbal International als het Eindhovens Dagblad wisten te melden dat Cillessen op de radar bij PSV stond. Er zou ook al gesproken zijn over een zomerse transfer, was de lezing van diverse media en PSV clubwatchers.

Cillessen mag immers vertrekken uit Valencia. De doelman is op de tranferlijst geplaatst omdat Valencia nog een transfersom wenst te ontvangen voor het nog tot 2023 lopende contract. Op voorspraak van Marcel Brands en John de Jong wenst PSV een nieuwe sterke eerste keeper te halen.

PSV sprak inmiddels met het management van de doelman en de eerste geluiden zijn dat de doelman oren heeft naar een transfer naar PSV. De doelman is feitelijk geen eerste doelman meer in Valencia maar stond weekend toch onder de lat. En dat deed de keeper uit Groesbeek meer dan verdienstelijk. Sterker nog, Cillessen was uitblinker en dat kon de Spaanse media dan weer wel bekoren. De doelman werd geprezen om zijn spel. Cillessen lijkt zich weer helemaal op te richten en met het oog op zijn toekomst en die van PSV, is dat goed nieuws te noemen. Er nadert immers ook een wereldkampioenschap in Qatar.

Als Jasper Cillessen in zijn ritme komt, is de Gelderlander een meer dan goede doelman te noemen. En dus zijn de vaak met alle winden meewaaiende Spaanse media weer lovend over de international. ‘Als Cillessen er niet was geweest, zou de score beschamend zijn geweest’, schrijft AS over het duel tussen Valencia en Villareal.

AS gaat verder: ‘Cillessen brak een tegenaanval van Danjuma af en zette zijn handschoen tegen een schot van zijn landgenoot. Het Tulpengevecht leek door Cillessen gewonnen te worden, maar Danjuma schoot alsnog met scherp. Maar zonder de doelman had hij een hattrick of zelfs vier goals kunnen maken.’ Het medium SPORT zag een zwak Valencia maar zag Cillessen excelleren. ‘Cillessen was een lastpost voor de kwetsbare achterhoede die uit jonge kinderen met meer acne dan ervaring leek te bestaan’, aldus de Spaanse media over de uitblinkende doelman.


Facebook Comments Box