Home Nieuws Jasper Cillessen over zijn provocaties richting PSV fans: ‘Het is tweeledig, er...

Jasper Cillessen over zijn provocaties richting PSV fans: ‘Het is tweeledig, er werden ook bepaalde dingen naar ons geroepen’

3272
0

Jasper Cillessen stond na afloop van PSV – NEC om meerdere redenen in de belangstelling van de verzamelde media.

De doelman van de Nijmegenaren sprak na afloop van PSV – NEC niet alleen over het naderende WK en zijn rol op dat toernooi maar ook over zijn verbale ‘strijd’ met een deel van de PSV fans. Vanaf zijn eerste balcontact tijdens PSV – NEC werd de doelman uitgefloten in het Philips Stadion. Dat heeft natuurlijk van doen met zijn verleden in Amsterdam. Eerder dit jaar stond de doelman uit Groesbeek nog in de belangstelling van PSV om Drommel op te volgen als eerste doelman.

PSV en het management van Jasper Cillessen voerden enkele gesprekken en leken er ook uit te gaan komen maar uiteindelijk haakte PSV toch af voor de doelman. Zijn blessuregevoeligheid zou hier de aanleiding voor zijn. Hoe dan ook, PSV – NEC werd niet de wedstrijd van Jasper Cillessen want er ontstond een bepaalde strijd tussen de Oosttribune en de doelman, nadat hij reageerde op de fluitconcerten.

Meteen nadat Luuk de Jong de 1-0 dacht te hebben gemaakt, werd de VAR bepalend. Cillessen zweepte tijdens die ‘pauze’ de fluitende fans achter hem op door provocerend met zijn armen te zwaaien. Toen het doelpunt van Luuk de Jong werd geannuleerd, deed hij dat nog eens over. Na de wedstrijd liet de doelman van zich horen egenover de verzamelde media. “Vriendelijk groeten”, zegt Jasper Cillessen tegenover Trouw. “Het is tweeledig. Er werden ook bepaalde dingen naar ons geroepen.”

Cillessen is nog niet vergeten dat criticaster maar ook oud-collega Rafael van der Vaart hem een ‘naar mannetje’ noemde. De doelman besloot daarop een radiostilte in te gelasten en even niet meer met de pers te praten. Na PSV-NEC sprak Cillessen weer met de media maar specifiek daar over praten wilde de doelman niet. “Laten we weer lekker over voetbal praten.”


Vorig artikelVan der Vaart hard voor Luuk de Jong: ‘Hij kan niet voetballen’
Volgend artikelToekomst Branthwaite in Eindhoven onzeker, Engelse verdediger vertrekt mogelijk in de winterstop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in