Home Nieuws Jasper Cillessen: Begrip voor uitspraken Jeroen Zoet

Jasper Cillessen: Begrip voor uitspraken Jeroen Zoet

73
0

Jasper Cillessen heeft voor het eerst een reactie gegeven op de uitspraken van Jeroen Zoet over de positie van de eerste keeper in Oranje. Cillessen houdt zich enigszins op de vlakte maar spreekt onomwonden uit dat hij vindt dat hij de betere keeper van de twee is.

“Hij gaf aan dat het in de eerste plaats om kwaliteit gaat”, zegt Cillessen tegen De Telegraaf over de positie onder de lat in Oranje. “FC Barcelona heeft me niet gehaald omdat ik zo’n aardige jongen ben”, aldus de oud-Ajacied, die moeite had met de keuzes van Advocaats voorganger Danny Blind. “Het was een grote klap dat ik na het bronzen WK geen eerste keeper meer was. Er was geen duidelijkheid en dan krijg je onderling irritatie.”

Die uitte Zoet onlangs in Voetbal International. “Ik heb het niet gelezen, maar begreep later dat Jeroen vindt dat hij moet keepen. Dat is zijn goed recht. Het criterium bij Oranje was altijd dat je moest spelen bij je club. Was. Maar nu is de kwaliteit leidend.” En Cillessen is naar eigen zeggen alleen maar beter geworden sinds zijn overstap van Ajax naar Barcelona.

“Het tempo ligt hier zó ongelooflijk hoog dat ik de eerste weken dacht: ‘Wat overkomt mij?'”, aldus Cillessen. “Lionel, maar ook een aantal anderen, doet soms dingen waarvan je denkt dat dit helemaal niet kan. Dat trainen op het allerhoogste niveau maakt het keepen in Oranje wel makkelijker.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here