Home Nieuws Jason van Duiven lijkt op weg naar plaats in de A-selectie

Jason van Duiven lijkt op weg naar plaats in de A-selectie

2783
0

Het uitstekende seizoen van Jason van Duiven bij Jong PSV gaat mogelijk een positief vervolg krijgen onder Peter Bosz.

De jonge aanvaller krijgt deze voorbereiding de kans zich te bewijzen aan de nieuwe trainer en het talent lijkt er goed op te staan. Althans, dat is de mening van Rik Elfrink, de clubwatcher van het Eindhovens Dagblad.

In gesprek met voetbalprimeur legt Elfrink uit hoe hij tegen Jason van Duiven aankijkt. “Ik denk dat Jason van Duiven wel een goede kans maakt om bij de selectie te komen. Maar dan echt als derde spits, als jonge jongen. Of dat hij op de flanken komt”, zegt Elfrink over de behendige aanvaller, die net als de Portugese spits Fabio Silva vanaf de flanken een rol zou kunnen vervullen.

“Het is vooral om aan het grote werk te ruiken. Hij zal nog wel zijn wedstrijden bij Jong PSV moeten spelen”, gaat Elfrink verder.

De pas achttienjarige Van Duiven heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. In 34 competitiewedstrijden scoorde hij vijftien keer en gaf drie assists. De verwachtingen rond van Duiven zijn dan ook hooggespannen.

Elfrink ziet nog meer mogelijk voor de doorstroming van talenten vanuit Jong PSV. “Livano Comenencia is een goede rechtsback, het is kijken wat die kan. Maar ik zei al dat ze daar idealiter een wat grotere naam willen. En je hebt Sambo al uit de eigen jeugd. Om daar nog een jeugdspeler bij te zetten, lijkt me wat vroeg.”

Elfrink gaat verder: “Het zal voor die jongens lastig worden, maar je hebt Jong PSV om in te voetballen. Daar kunnen ze zich laten zien. Op het moment dat ze zich spectaculair ontwikkelen, dan komen ze automatisch voor het eerste elftal in aanmerking natuurlijk”, aldus Rik Elfrink in zijn analyse over de aanstormende talenten.


Vorig artikelDuits media hebben meer informatie na gesprek Bosz en Stewart met Belgisch international Vranckx
Volgend artikelPSV ontvangt concreet bod van Nottingham Forest op Ibrahim Sangaré

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in