Home Nieuws Jarrad Branthwaite na telefoontje Marcel Brands: ‘Een transfer naar PSV was een...

Jarrad Branthwaite na telefoontje Marcel Brands: ‘Een transfer naar PSV was een no-brainer’

8028
0

Jarrad Branthwaite kwam deze zomer als grote onbekende van Everton over naar PSV.

Vrijwel niemand had van hem gehoord maar Marcel Brands durfde het wel aan met de Brit. De jonge Engelsman begon twijfelachtig na wat zwakke invalbeurten maar drukte zijn stempel in de wedstrijd tegen Feyenoord door de gelijkmaker aan te laten tekenen, na een vroege achterstand. In gesprek met PSV TV vertelt de verdediger over zijn eerste maanden in Eindhoven. Het blijkt uitstekend te bevallen.

Zijn doelpunt tegen Feyenoord leek hem een duw in de goede richting te geven. “Het was een prachtig moment voor mij”, vertelt Branthwaite. “We hebben er twee dagen voor de wedstrijd flink op getraind. We wilden goed voorbereid zijn op verschillende situaties. Ik kwam uit bij de eerste paal en mijn rechtervoet deed de rest.”

Jarrad Branthwaite maakt nu twee maanden deel uit van de selectie van PSV en geniet optimaal. “Ik heb het erg naar mijn zin. Het is een goede, warme club. Iedereen gaat goed met elkaar om. Het was natuurlijk wel wennen om te verhuizen naar een ander land. Maar ik raak steeds meer gewend en ik heb het ontzettend naar mijn zin.” Voor Branthwaite is dit de eerste transfer naar het buitenland, maar tot nu toe bevalt het hem in Nederland wel. “Het bevalt me hier. Het is lekker rustig en relaxed. Ik moest wennen aan de fietsen maar verder heb ik het prima naar mijn zin.”

Niet John de Jong maar Marcel Brands heeft een grote rol gespeeld in de transfer van Branthwaite. “Drie jaar geleden haalde Marcel me van Carlisle. Ik speelde in League Two en hij haalde me naar Everton. Sinds die tijd hebben we een hele goede band. Niet alleen ik, maar ook mijn zaakwaarnemer en familie. Toen hij belde dat PSV interesse had, was het voor mij duidelijk, een no-brainer. Ik vertrouw hem en PSV is een fantastische club. Het voelde goed en nu zit ik hier.”


Vorig artikelGedreven Denzel Dumfries is nooit tevreden: ‘In Italie ben ik een betere voetballer geworden’
Volgend artikelBayern München, Manchester United en Chelsea, een transfer bleek voor Dumfries onbespreekbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in