Home Nieuws Jarrad Branthwaite keert PSV definitief de rug toe voor seizoen in de...

Jarrad Branthwaite keert PSV definitief de rug toe voor seizoen in de Premier League

2236
0

De Britse verdediger Jarrad Branthwaite keert niet meer terug naar PSV. Dat heeft natuurlijk van doen met de transfersom.

De eerder genoemde transfersom voor de jonge Britse verdediger is mede ingegeven op het sportieve feit dat Everton behouden is gebleven voor de Premier League. De club bungelde lang onderaan maar wist zich in speelronde 38, tevens de laatste, ternauwernood te handhaven. En dus kan Everton weer naar boven kijken. Dat wenst het in te zetten met nieuw en vers bloed. Jarrad Branthwaite maakt onderdeel uit van die plannen, zo heeft de technische leiding van die club kenbaar gemaakt.

De Engelse verdediger is simpelweg te duur voor PSV. Waar PSV al meermaals een voorstel deed bij Everton, werd het steeds opnieuw afgewezen. PSV wist bij te dragen aan de ontwikkeling van de veelbelovende Brit, die richting einde seizoen ook wel wat mindere wedstrijden speelde. Everton vraagt naar verluidt twaalf miljoen euro voor Jarrad Branthwaite, die op zijn beurt de knop lijkt te hebben omgezet en ondertussen zijn zinnen gezet heeft op Premier League-voetbal.

Branthwaite gaat na een succesvolle huurperiode in Eindhoven in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor zijn kans op Goodison Park. “Het was een goed, succesvol jaar voor mij. Ik wilde veel spelen en mezelf ontwikkelen en dat is gelukt. Bij PSV heb ik echt een mooie tijd gehad. Nu wil ik in de Premier League spelen”, zegt Branthwaite tegenover The Independent.

Branthwaite noemt Premier League-voetbal ‘a big thing’. “Het is mijn grote doel. Elk talentje wil in deze competitie spelen. Ik wil mezelf in de basis spelen bij Everton en zoveel mogelijk wedstrijden spelen”, aldus de twintigjarige verdediger, die ook genoemd wordt bij andere Europese clubs.

Jarrad Branthwaite is tegenwoordig ook international van Jong Engeland. Vanaf volgende week is Branthwaite actief op het jeugd-EK in Roemenië en Georgië. “Het is gewoon een kwestie van hard werken, dan komen de kansen vanzelf”, aldus Jarrad Branthwaite


Vorig artikelUitgesproken Noa Lang neemt geen blad voor de mond over PSV interesse en kraakt Feyenoord hard af
Volgend artikelHet verhaal van PSV Eindhoven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in