Home Nieuws Jarrad Branthwaite heeft hoofdstuk PSV nog lang niet afgesloten: ‘Ik heb ervan...

Jarrad Branthwaite heeft hoofdstuk PSV nog lang niet afgesloten: ‘Ik heb ervan genoten’

5738
0

Jarrad Branthwaite mag dan speler van een Premier League-club zijn maar zijn gedachten lijken nog altijd bij PSV te zijn.

Het verhaal rond Branthwaite is bekend. De jonge Britse verdediger speelde vorig seizoen op huurbasis voor PSV en maakte er een prima debuutseizoen van. De Engelsman is inmiddels teruggekeerd bij zijn werkgever Everton en hoopt daar kansen te krijgen maar Branthwaite lijkt het hoofdstuk PSV nog lang niet te hebben afgesloten. Nog altijd kijkt de lange Brit met veel plezier terug op zijn seizoen in Eindhoven. Hoe liggen de kansen van Jarrad Branthwaite dit seizoen in Liverpool? Wordt de jonge verdediger serieus genomen door werkgever Everton of lonkt er opnieuw een verhuur aan een andere club?

“Ik heb kort met de manager gesproken voordat het seizoen afgelopen was”, zei Branthwaite tegenover EvertonTV, het kanaal van werkgever Everton. “Voor mij weet ik dat ik moet binnenkomen, een sterk voorseizoen moet hebben en een plek voor volgend seizoen veilig moet stellen. Ik heb de ervaring die ik nodig heb om terug te komen en in het team te komen.”

Branthwaite kijkt tevreden terug op zijn seizoen bij PSV en zijn jaar in Eindhoven. “Het was een goede ervaring voor mij. Het doel toen ik uitgeleend werd, was om wedstrijden te spelen, dus om meer dan 30 optredens in het seizoen te krijgen. Het was succesvol voor mij en het team”, spreekt Jarrad Branthwaite nog altijd honderduit over PSV.

PSV ondernam meerdere pogingen Jarrad Branthwaite in te lijven en definitief over te nemen van Everton maar de Britse club zag dat Branthwaite een meer dan goede ontwikkeling door wist te maken en liet de prijs opdrijven. Ook andere Europese clubs dachten aan de komst van Jarrad Branthwaite. Zo bleek het AS Roma van José Mourinho belangstelling te hebben voor de verdediger maar net op dat moment speelde Jarrad Branthwaite zich in het elftal van Ruud van Nistelrooij.

“Het was echt een voordelige huurperiode en ik heb ervan genoten. Ik heb me enorm ontwikkeld als persoon en speler. Het was wat ik moest doen, wedstrijden spelen en ervaring opdoen. Ik denk dat ik door daarheen te gaan en op het niveau te spelen dat we deden, heb bereikt wat ik wilde”, aldus Branthwaite over zijn seizoen bij PSV.

Op dit moment lijkt een terugkeer van Jarrad Branthwaite naar PSV niet aan de orde te zijn maar later dit transferwindow zou PSV zomaar weer kunnen informeren naar beschikbaarheid van de verdediger. De Premier League start na de wedstrijd om de Community Shield weer op en mocht Jarrad Branthwaite in Liverpool buiten de boot vallen, is een nieuwe verhuurperiode zeker niet uitgesloten. Het heeft er vooralsnog alle schijn van dat Jarrad Branthwaite staat te springen om weer bij PSV aan te sluiten.


Vorig artikelPSV-directie wil eenzelfde signaal als onder Van Nistelrooij afgeven: ‘Meer uit deze selectie halen’
Volgend artikelYorbe Vertessen lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben, PSV wil goed geld zien voor Vertessen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in