Home Nieuws Jan Poortvliet ziet PSV langzaam groeien: ‘Genoten van eerste helft’

Jan Poortvliet ziet PSV langzaam groeien: ‘Genoten van eerste helft’

709
0

PSV wist afgelopen zondag in Zwolle in met name de eerste helft te imponeren.

De ploeg van Schmidt lijkt langzaam te groeien naar het spel wat de Duitse trainer voor ogen heeft. Jan Poortvliet zag PSV zondag in de eerste helft groeien en genoot van het druk zetten.


‘Ik heb genoten van de eerste helft. Het was een behoorlijk hoog tempo in balbezit. Ook het hoog druk zetten kwam er goed uit en daardoor dwing je fouten af bij de tegenstander’, begint Poortvliet.

‘PEC Zwolle wilde echt wel voetballen maar door het hoge tempo van PSV en de druk die uitgeoefend werd, maakte Zwolle fouten. PSV moet dit tegen elke tegenstander op kunnen brengen’, aldus Poortvliet over met name de eerste helft in Zwolle.

Poortvliet is zeer te spreken over Mario Gotze en zijn transfer naar PSV. De oud PSV’er geniet van de Duitse wereldkampioen. ‘Mario is top en elke bal die hij verplaatst is goed te noemen. Hij staat altijd vrij maar moet nog wat meer aangespeeld worden’, zag Poortvliet.

Dan de defensie. Hoe kijkt Poortvliet tegen het verdedigen aan. ‘De verdediging speelt al veel hoger dan voorheen en durven ook mee naar voren te voetballen. De defensie is naar voren toe meer aanspeelbaar. Deze ploeg heeft wat tijd en overwinningen nodig’, aldus Jan Poortvliet.

is PSV inmiddels verworden tot titelfavoriet? Poortvliet ziet dat er nog een lange weg te gaan is. ‘De competitie duurt nog lang maar het belangrijkste is nu dat het publiek vermaakt gaat worden en dan met de geest die er gaat heersen kan alles in de Eredivisie’, sluit Poortvliet positief en vol vertrouwen af.


Facebook Comments