Home Nieuws Jan Poortvliet ziet even geen heil in een basisplaats voor Armando Obispo

Jan Poortvliet ziet even geen heil in een basisplaats voor Armando Obispo

841
0

Jan Poortvliet zag als vaste volger en supporter van de club waar hij vele successen vierde PSV zondag in Groningen behoorlijk door de ondergrens zakken.

Eerder werd al kansloos verloren van FC Twente en Cambuur Leeuwarden, waar in Heerenveen juist weer gewonnen werd. Kortom, PSV presteert niet stabiel en daar zijn natuurlijk velerlei oorzaken voor te vinden. De defensie is al meer dan twee seizoenen duidelijk het zorgenkindje. Poortvliet ziet een gebrek aan concentratie maar ook en daadkracht in de achterhoede. Hoe dan ook, de ploeg van Ruud van Nistelrooij moet verder en krijgt de komende weken Arsenal en AZ op bezoek en heeft de uitwedstrijd in de Johan Cruijff Arena nog op de speelkalender staan. Daarna kan de schade worden overzien en rest PSV tot januari geen wedstrijden.

Hoe nu verder en moeten er geen drastische maatregelen volgen na het echec in Groningen? Met welke defensie kan PSV wel wedstrijden als tegen Arsenal en AZ in winst omzetten? Armand Obispo kan even weinig meer goed doen bij het grootste gedeelte van de achterban. Het gros van de PSV aanhang ziet Obispo het liefste even op de bank plaatsnemen en die conclusie valt natuurlijk te rechtvaardigen. De zelf opgeleide verdediger zakte in Groningen gigantisch door de ondergrens en is momenteel niet de aangewezen verdediger op wie Ruud van Nistelrooij kan bouwen. Hoe kijkt Poortvliet naar een nieuwe basisplaats van Obispo in de komende wedstrijden?

‘Nee, ik zou hem niet laten staan nu maar ik zou hem ook niet slachtofferen. Ondanks dat het hem vaker overkomen is, moet hij gewoon onderdeel uit blijven maken van de groep. Als hij alle shit die over hem heen gestrooid is goed gebruikt, komt het gewoon goed met Obispo’, denkt Poortvliet.

Jan Poortvliet ziet wel een oorzaak voor dat Obispo momenteel presteert. ‘Dat begint al in de jeugd’, denkt Poortvliet, om vervolgens naar Benfica te wijzen dat momenteel uiterst goed weet te presteren onder Roger Schmidt.

‘Ik kijk met verbazing naar Benfica waar Roger Schmidt nu de scepter zwaait. Benfica houdt nu 90 minuten lang de concentratie vast en dat al behoorlijk wat wedstrijden’, wijst Poortvliet naar de ongeslagen status van de club uit Lissabon. ‘Daar staat nog steeds Nicol├ís Otamendi die daarin gewoon volle bak geeft. Dus de spelers van PSV mogen misschien wat meer gaan eisen van hun zelf’, wijst Poortvliet naar de mannen van Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelLuuk de Jong fit genoeg voor basisplaats tegen Arsenal
Volgend artikelVoormalig clubarts haalt uit naar Roger Schmidt: PSV niet fit genoeg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in