Home Nieuws Jan Poortvliet zag PSV vertragen: ‘Luuk de Jong verdiende een doelpunt’

Jan Poortvliet zag PSV vertragen: ‘Luuk de Jong verdiende een doelpunt’

74
0

Zondagmiddag na de 3 punten tegen Heracles benoemde het gros van de media vrijwel alleen de moeizame fase in het tweede gedeelte van de eerste helft en een deel van de tweede helft. De eerste 30 minuten speelde PSV prima aanvallend voetbal met combinaties die de verdediging van Heracles kapot speelde.

De wedstrijd objectief bekijken blijkt ook voor Heracles coach Stegeman niet eenvoudig. Stegeman durfde zelfs uit te spreken dat zijn elftal PSV weg tikte. De Heraclied heeft vaker moeite met het benoemen van het juiste wedstrijd beeld maar maakte het na de wedstrijd in Eindhoven wel erg bont.

Jan Poortvliet zegt in gesprek met PSV Inside te hebben genoten van de aanvalsdrift van PSV in de eerste helft. ‘Ik heb het eerste half uur echt genoten. PSV speelde met een goede pressing, volop plezier en met veel beleving’, stelt Poortvliet. ‘Er was veel beweging zonder bal, ze waren messcherp in de duels maar wat ongelukkig in de afronding. Anders staat het met rust 5-0’. Minder te spreken was de Zeeuw over het spel na de 1-0.

‘Maar dan gaat PSV zelf vertragen met inworpen, vrije trappen zonder snelle hervattingen terwijl ze door aanvallende intentie de bal verloren. Heracles is uit de organisatie en als PSV daarvan profiteert hebben ze een telraam nodig. Dat is jammer want daardoor krijgt Heracles nog de hoop en wat kansjes om toe te slaan. Uiteindelijk is 3-0 een goede score en daar is niks mis mee maar PSV had onder luid gejuich en complimenten van het veld kunnen stappen en dat neem je mee’, stelt Poortvliet die het jammer vond dat Luuk de Jong geen doelpunt kon maken. ‘Ik vind het alleen jammer dat een hard werkende de Jong z’n doelpuntje niet kon pakken, wat hij wel verdiende’, besluit Poortvliet.

Vorig artikelLozano: ‘Ik hoop hier nog jaren te spelen’