Home Nieuws Jan Poortvliet: ‘Winnen in de Arena is een wereldprestatie’

Jan Poortvliet: ‘Winnen in de Arena is een wereldprestatie’

20
0

PSV wacht zondag een zware uitwedstrijd in de Arena. Daar zijn de kenners en analisten het inmiddels wel over eens.

Er zijn zeer zeker parallellen met de heen wedstrijd in Eindhoven van afgelopen september. Ook toen waren de verwachtingen rond Ajax hooggespannen en zou het voor PSV bijna onmogelijk zijn om de concurrent met de miljoenen investeringen te verslaan. De uitslag is een ieder bekend. Sindsdien hebben zowel PSV als Ajax zich weten te ontwikkelen maar in Amsterdam zorgen de internationale prestaties voor nog meer overdreven en niet realistische verwachtingen.


Ook aan PSV zijde verwacht men een moeilijke middag voor de club in de Arena. In gesprek met PSV Inside laat Jan Poortvliet weten dat de Amsterdamse club de favoriet is in de thuiswedstrijd. Poortvliet zou het zelfs een wereldprestatie vinden als PSV weet te winnen in de Arena. Iets wat eerder dit seizoen het ontmantelde Real Madrid wel wist te doen, waar Heracles een punt wist te veroveren. PSV is geen Real en PSV is geen Heracles. Dus winnen is zeker niet onmogelijk.

Poortvliet denkt er zo het zijne van. ‘Ajax zal zondag alle remmen los gooien. Het is hun laatste kans om nog in de running voor de titel te blijven. PSV maakt de meeste kans op succes door zo te spelen zoals in de thuiswedstrijd. Dat betekent het spel van Ajax ontregelen door felheid, snel diep spelen, niet te veel aan het balbezit denken en als ze dat wel doen het liefst op de helft van Ajax. Als de voorste mensen scherp zijn kun je ze pijn doen in de Arena maar we moeten proberen niet in hun tempo mee te gaan want dan zijn ze sterk. Het zou fantastisch zijn om daar met een goed resultaat weg te gaan en winnen is zelfs een wereldprestatie’, besluit Poortvliet


Facebook Comments