Home Nieuws Jan Poortvliet wijst na FC Groningen naar Roger Schmidt: ‘Benfica houdt wél...

Jan Poortvliet wijst na FC Groningen naar Roger Schmidt: ‘Benfica houdt wél 90 minuten concentratie vast’

2995
0

PSV kende een beroerde week met een dubbele verliespartij. Zowel de uitwedstrijd tegen Arsenal als tegen FC Groningen ging verloren.

De ene verliespartij en nederlaag is de andere niet maar feit is wel dat het PSV van Ruud van Nistelrooij uiterst labiel weet te presteren. De beide PSV iconen Willy en René van de Kerkhof waren furieus na de nederlaag in Groningen en dat geldt ook voor een ander PSV icoon. Jan Poortvliet begrijpt weinig van de nederlaag tegen de noorderlingen.

In gesprek met PSV Inside zegt Poortvliet dat hij een PSV met twee gezichten ziet. “Arsenal uit was 90 minuten lang goed en geconcentreerd tegen eigenlijk een toptegenstander. Dan 3 dagen later tegen een FC Groningen wat totaal niet draait. Je begint best wel ok en creëert genoeg kansen maar in een paar minuten geef je het gewoon compleet weg. Dat mag dus nooit gebeuren’, is Poortvliet hard voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij.

Poortvliet tracht te analyseren waar het aan schort en kijkt daarbij naar de tomeloze en geconcentreerde manier van verdedigen van het Benfica van Roger Schmidt. ‘Ik mis over het algemeen de totale focus van minuut 1 tot de laatste snik. Daardoor verliezen we punten en dat is gewoon een kwaaltje van ons. Dat moet eruit gestampt worden. Dat begint al in de jeugd’, denkt Poortvliet, om vervolgens naar Benfica te wijzen dat momenteel uiterst goed weet te presteren onder Roger Schmidt.

‘Ik kijk met verbazing naar Benfica waar Roger Schmidt nu de scepter zwaait. Benfica houdt nu 90 minuten lang de concentratie vast en dat al behoorlijk wat wedstrijden’, wijst Poortvliet naar de ongeslagen status van de club uit Lissabon. ‘Daar staat nog steeds Nicolás Otamendi die daarin gewoon volle bak geeft. Dus de spelers van PSV mogen misschien wat meer gaan eisen van hun zelf’, wijst Poortvliet naar de mannen van Ruud van Nistelrooij.


Vorig artikelPSV icoon Mark van Bommel slachtoffer van poging tot roofoverval
Volgend artikelGaat van Nistelrooij Obispo sparen tegen Arsenal? Geschrokken trainer wijst ook naar scherpte aanvallers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in