Home Nieuws Jan Poortvliet voorziet goed seizoen voor PSV: ‘Dit PSV heeft gewoon tijd...

Jan Poortvliet voorziet goed seizoen voor PSV: ‘Dit PSV heeft gewoon tijd nodig’

1057
0

Roger Schmidt werd met veel enthousiasme bij PSV binnen gehaald en is alweer hoofdtrainer op de Herdgang.

Hoe kijkt Jan Poortvliet aan tegen het huidige PSV en hoe kijkt de oud Uefa-Cup winnaar van de club aan tegen de trainer Roger Schmidt en zijn andere manier van spelen?

In gesprek met PSV Inside geeft Poortvliet aan dat er veel vertrouwen is in de capaciteiten van Roger Schmidt maar dat een nieuw systeem ook tijd kost. De Duitser moet de tijd krijgen vind Poortvliet want een nieuw systeem en spelers inpassen, is nu eenmaal een proces.

Het elftal van Schmidt speelt nog niet het voetbal wat veel PSV fans juist wel verwachten na een aantal mindere seizoenen. Het spel onder Cocu en in de laatste fase onder Mark van Bommel, was niet altijd even aantrekkelijk om te zien. Tegenstanders hadden soms minutenlang de bal op de helft van PSV in het eigen Philips Stadion. Dat beeld moet en zal verdwijnen.

Jan Poortvliet denkt dat het elftal van Schmidt slechts wat tijd nodig heeft en dan vanzelf gaat vermaken en gaat winnen. ‘Dit PSV heeft gewoon tijd nodig. Je ziet geregeld de eerste contouren van wat de trainer wil zien’, doelt de oud PSV’er op de goede wedstrijd in en tegen FC Groningen.

‘Dit elftal moet gewoon doorgaan op de ingeslagen weg. Op dit moment is het nog moeilijk in te schatten waar het gaat eindigen. We hebben al leuke dingen gezien in Groningen en in Europa maar het was minder tegen Emmen en Heracles’, zag Poortvliet.

Dan spelen er nog wat kleine issues rond Mo Ihattaren, al lijkt dat voor de buitenwereld groter dan het in werkelijkheid is.

Poortvliet ziet dit als volgt: ‘Mo moet dit gevecht gewoon winnen. Als hij dus dingen moet doen dan waar je goed in bent, dan word hij daar uiteindelijk nog beter en volwassener van. Ik zou zeggen: geloof in je zelf, ga aan de bak met wat ze je vragen en de absolute top in Europa lonkt voor je’, aldus Jan Poortvliet over het wel en wee van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here