Home Nieuws Jan Poortvliet vol vertrouwen voor wedstrijd in de Arena

Jan Poortvliet vol vertrouwen voor wedstrijd in de Arena

42
0

PSV en haar aanhang kijken vol verwachting uit naar de topwedstrijd in de Amsterdam Arena. Concurrent Ajax zal een laatste strohalm moeten grijpen om nog enigszins het seizoen acceptabel te houden.

Met de voorsprong van 10 punten op de hoofdstedelijke concurrent is er weinig aan de hand voor PSV. Het vertrouwen is dan ook groot. Ook bij Jan Poortvliet, die vindt dat PSV deze kans niet kan en mag laten liggen. Ajax kan immers de genadeklap worden uitgedeeld. Hoe zou PSV deze wedstrijd moeten ingaan en wat moet Philip Cocu met Luuk de Jong doen?

‘PSV gaat gewoon voor de winst. Dit zijn de wedstrijden waar deze jongens naar uitkijken. Met de drie punten van de wedstrijd tegen Sparta in de knip, is het alleen maar jammer voor de fans dat ze Sparta niet konden afslachten maar ook dat past een beetje bij PSV dit seizoen. Iedereen is toch vooral blij dat er gewonnen werd’, zegt Poortvliet.

Steven Bergwijn of Luuk de Jong? Dat maakt nogal een verschil in speelwijze, weet ook Poortvliet. ‘Cocu moet gewoon met aanspeelpunt Luuk de Jong in de spits beginnen en drie spelers achter Luuk in de vrije rol laten spelen Locadia, Lozano en Pereiro die vanuit de counter links en rechts over hem heen duiken. Luuk dus gewoon gebruiken als aanspeelpunt. En voor de rest vanuit gesloten verdediging spelen zoals PSV tegen FC Utrecht en Vitesse speelde’, zegt de Zeeuw over de aanstaande topper.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here