Home Nieuws Jan Poortvliet: Twijfels bij werkwijze Ernest Faber

Jan Poortvliet: Twijfels bij werkwijze Ernest Faber

2202
1

PSV is niet best gestart in 2020 en liet meteen in de eerste wedstrijd na de winterstop al punten liggen bij een laagvlieger.

Het zorgde opnieuw voor veel chagrijn onder de aanhang en achterban van de club. Dit PSV presteert het immers om al maanden op rij geen uitwedstrijd te winnen. PSV wist in de competitie in september in Zwolle voor de laatste keer een uitwedstrijd te winnen. Dat zijn topclub onwaardige cijfers.

Dat stelt ook Jan Poortvliet in gesprek met PSV Inside over de staat van het huidige PSV. PSV bereidde zich in Qatar voor op de tweede seizoenshelft maar die voorbereidingsperiode was met krap drie weken kort te noemen. Hoe logisch of beter gezegd onlogisch is het dan om als insteek te hebben iedereen nog eens aan het werk te willen zien, zoals Faber zich uitsprak rond zijn aanstelling. Er is immers maar drie weken tijd en een trainer dient zijn ploeg voor te bereiden op de eerste wedstrijd na de winterstop in plaats van allerlei experimenten te proberen.

PSV miste de laatste periode onder Mark van Bommel vastigheden maar Ernest Faber heeft daar tot op heden geen goed gevolg aan kunnen geven. Faber wilde zelfs Jorrit Hendrix als nummer tien proberen, wat hem naar eigen zeggen ook uitstekend was bevallen. Ritsu Doan kende een prima trainingskamp en liet zich in de oefenwedstrijden zien met goed spel en een doelpunt. Hoe logisch of onlogisch is het dan om na de winterstop te beginnen met Bruma, die weinig vertrouwen heeft en moeizaam weet te scoren? Het zogenaamde goede experiment met Hendrix op tien bleek niets waard want Hendrix begon in Venlo op de bank en mocht verrassenderwijs naast Doan plaatsnemen.

Jan Poortvliet heeft als succesvol oud-speler van de club en als PSV watcher zo zijn twijfels over de werkwijze en aanpak van Ernest Faber wat de eerste weken van 2020 aangaan. In gesprek met PSV Inside legt Poortvliet de vinger op de zere plek.

‘Het trainingskamp in Qatar is om je voor te bereiden op de tweede seizoenshelft en moet niet de goed nieuws show zijn over een jeugdspeler die mee gaat en die jonge speler en dat talent’, begint Poortvliet, die overigens wel wenst te benadrukken dat Ernest Faber geen makkelijke taak is toebedeeld en van nature een goede trainer-coach is. Poortvliet stelt vast dat ondanks de rommelige voorbereiding, de geboren Eindhovenaar op dit moment wel de juiste man voor dit PSV is.

‘Je speelt daar twee wedstrijden en die zijn te weinig gebruikt naar VVV toe. Je verliest daar twee wedstrijden omdat je niet serieus bezig bent met het team dat de eerste wedstrijd moet spelen’, is Poortvliet kritisch op de werkwijze van Ernest Faber en zijn staf.

‘De wedstrijd tegen VVV is jammer dat we die niet winnend hebben afgesloten maar dat is gebeurd en we moeten niet meer terugkijken. Dat heeft geen enkele zin. Voor nu op naar FC Twente. PSV moet die ploeg vastzetten en opvreten. Twente mist vertrouwen en ze hebben geen voorhoede. PSV moet thuis veel pressing durven spelen en steeds hoog druk zetten, een hoog tempo hanteren, vooruit voetballen en variëren in de spelopbouw’, stelt Poortvliet vast over de elementen die juist in Venlo gemist werden.

‘Faber moet met dit elftal de gehele verdediging betrekken bij het spel. Dat betekent dus ook centraal mensen door laten komen en zo laten zien dat VVV een incident was’, aldus Poortvliet over de afgelopen weken en over de komende wedstrijd tegen FC Twente.


Facebook Comments

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here