Home Nieuws Jan Poortvliet: ‘Spelers hebben echt wel last van kritiek’

Jan Poortvliet: ‘Spelers hebben echt wel last van kritiek’

118
0

PSV verspeelde zaterdag dure punten in de titelrace met Ajax. Het gelijke spel tegen Heerenveen was het gevolg van de rode kaart voor Lozano.

Eerder in de wedstrijd leunde PSV vrijwel het gehele eerste half uur achterover. Het is bepaald niet het spel wat men van een koploper verwachten mag. Het bleek zondagavond voer voor analisten, die de strijdwijze van PSV bekritiseerden.

Jan Poortvliet is van mening dat de kritieken op de spelers de gemoederen op de Herdgang wel degelijk bezig houdt. Daags na de overwinning op Sparta lieten de spelers weten te geloven in de manier waarop gespeeld wordt. Het leverde tot afgelopen weekend ook een reeks overwinningen op.

Poortvliet zag Bergwijn vorige week uitspreken dat de kritieken hem koud lieten. “Ze doen of het ze koud laat maar aan de reacties van onze jongens kun je zien dat ze er wel mee zitten”, denkt Poortvliet. ‘Spelers hebben echt wel last van kritiek.’

“Zaterdag komen ze uit het niets op 2-0 voor zonder goed te spelen. Nu hebben ze nog een excuus dat ze met 10 man moesten spelen. Iedereen heeft iets te zeggen over PSV en dat kan tegen je werken. Dus dan moet je wakker worden want je speelt tegen meer dan 11 man. Vanaf nu moet iedere wedstrijd als een finale worden bestempeld. Te beginnen met de wedstrijd tegen Feyenoord. Daarom was het zo belangrijk wat ik al eerder zei. De zwakke broeders in de Eredivisie moeten soms helemaal aan gort gespeeld worden want complimenten over de teamprestatie neem je mee in je vertrouwen’, besluit Poortvliet.


Vorig artikelVan de Kerkhof verwacht strijdend PSV tegen Feyenoord
Volgend artikel‘Ik heb eerder dit seizoen gezien dat PSV wel aardig met tegenslag kan omgaan’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in