Home Nieuws Jan Poortvliet snapt niets van uitspraken Mark van Bommel en denkt aan...

Jan Poortvliet snapt niets van uitspraken Mark van Bommel en denkt aan Guus Hiddink

153
0

PSV stelde afgelopen weekend opnieuw teleur en het leverde zoals te doen gebruikelijk weer een storm aan kritieken op. Met name Mark van Bommel moet het ontgelden wat zijn communicatie aangaat.

De geplaagde trainer van PSV was net als ieder ander aan PSV zijde enorm teleurgesteld na de remise maar sprak uit dat PSV het ‘fantastisch’ voor elkaar had in Emmen, doelend op de vele kansen. Ook sprak van Bommel over de Europese wedstrijden die volgens hem los moeten worden gezien van de competitie als er gesproken wordt over een serie wedstrijden die geen winst op wist te leveren.

In gesprek met PSV Inside geeft Jan Poortvliet aan het onbegrijpelijk te vinden dat van Bommel zulke uitspraken doet. ‘Ik vind het zwak dat de trainer altijd excuses heeft na de wedstrijd. Dat moet je gewoon niet doen’, begint Poortvliet. ‘Geef gewoon een korte analyse wat je er van vond, wat er fout ging en over welk gedeelte je wel tevreden bent. Want voor je het weet komen de spelers ook alleen met excuses en dan sta je niet open voor verbetering’, zegt Poortvliet over de communicatie van Mark van Bommel na wedstrijden.

‘Voor mij hoort Europees voetbal ook bij de slechte reeks die je speelt en die wedstrijden staan niet los van de competitiewedstrijden. Als je het zo allemaal overziet is het seizoen naar de klote. Er is Europees gewoon slecht gepresteerd en dat is heel erg jammer voor dit jonge PSV. En in de competitie is het eigenlijk ook gewoon over’, constateert Poortvliet over het huidige seizoen.
‘Ik vind en constateer dat het team zichzelf constant laat foppen en verdedigend niet alert en niet scherp is. Er wordt veelal achteruit gelopen en zelfs bij stilstaande fases zijn we niet scherp en alert. Dat is toch wel echt heel erg kwalijk, zegt de Zeeuw over de malaise.

Op de vraag of Mark van Bommel extern geholpen moet worden zegt Poortvliet: ‘Of Mark van Bommel steun van buitenaf moet krijgen vind ik ondertussen wel een issue geworden ja. Een type als Guus Hiddink heeft natuurlijk altijd wel meerwaarde. Als Guus beschikbaar is en het zou willen moeten we dat gewoon doen. Daar kan Mark van Bommel erg veel van leren en kan zo misschien het tij gekeerd worden’, besluit Poortvliet.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here