Home Nieuws Jan Poortvliet: ‘PSV heeft dit zelf gecreëerd’

Jan Poortvliet: ‘PSV heeft dit zelf gecreëerd’

56
0

De nederlaag van PSV in Tilburg heeft heel wat tongen losgemaakt. De kater moet verwerkt worden alvorens PSV weer aan de titel kan gaan denken.

De eerst volgende tegenstander, VVV uit Venlo, zou slachtoffer moeten worden van offensieve dadendrang van het elftal van Phillip Cocu. Er is onder de PSV fans nog volop vertrouwen in de landstitel, die PSV normaal gesproken niet meer zou mogen ontgaan. De laatste 4 thuiswedstrijden dienen te worden gewonnen alvorens Marco van Ginkel de schaal uitgereikt krijgt.


De forse nederlaag in Tilburg kwam de spelersgroep op veel kritiek te staan. Voor menigeen was het juist weer geen verrassing. Diverse analisten steken het op het feit dat de groep is gaan zweven door de complimenten die ze toebedeeld kregen afgelopen weken na de uitbeurt in Rotterdam. Jan Poortvliet is van mening dat PSV deze situatie zelf gecreëerd heeft. In gesprek met PSV iNside zegt hij: ‘Dat komt omdat je heel vaak wint zonder echt lekker te spelen. Als elftal word je concentratie tegen mindere teams gewoon minder en dat is gebeurd rond dit PSV. Dan is een voorsprong van 10 punten weer een nadeel want je ‘verslapt’ als het ware. Het ergste is dat er geen antwoord was en dat heb je als elftal zelf gecreëerd door bijna nooit vol te gaan in wedstrijden, op Feyenoord uit na bijvoorbeeld, is Poortvliet duidelijk over de staat van het huidige PSV.