Home Nieuws Jan Poortvliet over niet drukken zetten PSV en spel Rosario: ‘Zijn vormdip...

Jan Poortvliet over niet drukken zetten PSV en spel Rosario: ‘Zijn vormdip duurt te lang’

1389
0

PSV heeft inmiddels een serie van vier wedstrijden zonder verlies achter de rug en daarmee lijkt het herstel ingezet. Is dat herstel speltechnisch ook zichtbaar?

Hoewel het een conclusie is die niet bij de statuur van de club past, is verliezen afgelopen maanden redelijk vaak aan de orde geweest. Het antwoord op de vraag of het herstel ook speltechnisch zichtbaar is luidt: gedeeltelijk. Hoe kijkt Jan Poortvliet naar de revival van PSV en naar bijvoorbeeld de vaak bekritiseerde Pablo Rosario?


De ploeg van Ernest Faber wisselt slechte wedstrijddelen af met goede wedstrijddelen maar de ploeg zakt toch nog redelijk vaak ver weg wat het niveau aangaat. Wel is er weer een soort gif in de ploeg geslopen waarmee men lijkt te willen laten zien dat het met de mentale weerbaarheid wel goed zit. Ook tegen Feyenoord wist het elftal van Faber weer uit geslagen positie terug te komen.

Het verliezen van wedstrijden lijkt voor PSV dit seizoen vooralsnog voorbij te zijn. Wie een blik op de ranglijst werpt, ziet dat de concurrenten net als PSV ook reeds 5 verliespartijen hebben geleden. Enig relativeren wat het slechte seizoen van PSV aangaat, is dan ook wel op zijn plaats. Hier en daar ontbrak het aan geluk waardoor een punt als maximaal resultaat kon worden behaald. PSV speelde overall te vaak gelijk dit seizoen.

PSV begon uitermate zwak aan het duel met de nummer drie van de Eredivisie. PSV liet Feyenoord komen en wist bepaald geen druk te zetten. Dat is voor een thuiswedstrijd ongewoon. Feyenoord zet PSV in de eigen Kuip vrijwel altijd meteen vol onder druk, ongeacht de positie op de ranglijst. Het leidt vaak tot een resultaat tegen het in de Kuip vaak tobbende PSV. Waarom zette PSV geen druk op het vlot combinerende Feyenoord?

In gesprek met PSV Inside zegt Poortvliet: ‘PSV komt van ver en heeft pas net weer een organisatie staan. De ploeg heeft nog niet het vertrouwen wat je nodig hebt om Feyenoord onderste boven te spelen’, begint Poortvliet over de eerste helft.

‘De wedstrijd werd daarna wel aantrekkelijk en beide ploegen gingen toch stiekem voor de drie punten. PSV stond goed en speelde aardig en daardoor kwam de wedstrijd in evenwicht. Er is niet verloren en nu moet deze reeks worden uitgebouwd’, stelt Poortvliet vast over de remise.

Het blok Hendrix en Rosario kan inmiddels op weinig waardering rekenen van de gemiddelde PSV fan en daar valt iets voor te zeggen. Jorrit Hendrix is ook in mindere tijden een speler die nog wel de beuk erin gooit en dat kan van Rosario niet bepaald gezegd worden. Waarom wordt Pablo Rosario zo lang de hand boven het hoofd gehouden? Ruim anderhalf laat de middenvelder zien niet over het vereiste niveau te beschikken maar staat zijn naam wel steeds opnieuw op het wedstrijdformulier geposteerd. Het is mening PSV inmiddels een doorn in het oog geworden. Hoe kijkt Poortvliet naar de middenvelder?

‘Hendriks en Rosario zitten niet in de beste fase maar Hendrix zou ik altijd laten staan. Rosario speelt zonder vertrouwen, zonder emotie en zonder plezier dus zou het ook naar hem toe beter zijn om een poosje op de bank plaats te nemen’, vindt Poortvliet. ‘Zo kan hij weer tot zichzelf komen want zijn vormdip duurt te lang. Wel vind ik dat PSV tegen FC  Groningen druk kan zetten want er is nog veel mogelijk in deze competitie als je ziet wat er in de top gaande is’, stelt Poortvliet in gesprek met PSV Inside vast over de komende wedstrijd in en tegen Groningen.


Facebook Comments