Home Nieuws Jan Poortvliet: ‘Onzin dat PSV geen creativiteit heeft’

Jan Poortvliet: ‘Onzin dat PSV geen creativiteit heeft’

41
0

De zege tegen Willem was een even logische als toch enigszins moeizame overwinning te noemen. De verwachtingen van menigeen kwamen precies uit wat het openbreken van de wedstrijd aanging.

Jan Poortvliet is van mening dat zulke wedstrijden er tussen zitten en gewoon vergeten moeten worden. Al met al liep PSV toch makkelijk uit naar 4-0. ‘Een mooie overwinning; je hebt in een wedstrijd tegen deze tegenstander een doelpunt nodig om hem open te breken en dat gebeurde gelukkig heel snel na de rust. En dan zie je wat dat met je vertrouwen doet. PSV ging door en ze genieten op dit moment van wat ze doen. Zelfs de invallers hebben dan een goed aandeel in de wedstrijd.

Poortvliet kan zich wel ergeren aan het feit dat zogenaamde analisten en kenners roepen dat PSV niet genoeg creativiteit heeft. ‘Complete onzin dus’, vindt Poortvliet en wijst naar iets anders wat niets met een gebrek aan creativiteit te maken heeft. ‘Het enige wat je moet doen is sneller diepte zoeken in je spel. Isimat en Schwaab moeten wat dichter bij de middenlijn durven spelen, de backs wat meer naar dezelfde hoogte komen waar door je buitenspelers Bergwijn en Lozano wat meer voor de goal komen zoals je vaak bij Lozano ziet, maar wat Bergwijn tegen Utrecht ook lukte na zijn invalbeurt’, zegt Poortvliet. De oud PSV’er vindt dat PSV dus voldoende creatieve opties heeft maar zag de linies te ver uit elkaar spelen waar Willem II goed mee omging in de eerste helft. ‘De eerste helft speel je dus te ver van elkaar af zodat elke tweede bal voor Willem II is en die blijken dan een helft leuk mee te kunnen voetballen’, besluit Poortvliet zijn analyse.