Home Nieuws Jan Poortvliet mist vertrouwen bij PSV: ‘De keeperswissel is terecht’

Jan Poortvliet mist vertrouwen bij PSV: ‘De keeperswissel is terecht’

113
0

Opnieuw beleefde PSV een dramatische week met een nederlaag in Tilburg. Daarnaast leek de club in brand te staan afgelopen week na het incident rond Jeroen Zoet.

In gesprek met PSV Inside reageert oud PSV’er Jan Poortvliet op de roerige week en gaat hij in op de keeperswissel Unnerstall voor Jeroen Zoet. Poortvliet zag een moeilijke wedstrijd in het vooruitzicht wat de uitbeurt in Tilburg aangaat.

‘In Tilburg was het te verwachten dat het moeilijk zou gaan worden’, begint de Zeeuw. ‘In Oostenrijk werd ook verloren en dus is het zelfvertrouwen weg. Als je één keer verliest is dat geen probleem; dan is het wraak nemen en achter je laten. Maar nu heeft PSV vier keer niet gewonnen en is het vertrouwen gewoon helemaal weg’, stelt Poortvliet vast.

Over de keeperswissel zegt Poortvliet het volgende. ‘Het is gewoon terecht dat Zoet gewisseld is. Het enige wat ik daar over zeg is dat het een ingrijpende maatregel is en niet zomaar even voor een paar wedstrijden is’, zegt de oud Europa Cup winnaar over de veelbesproken wissel onder de lat.

Hoe komt het toch dat PSV vanaf januari 2019 zo matig weet te presteren? Poortvliet heeft er zo zijn mening over. ‘De fout van na de winterstop was in mijn ogen dat Mark van Bommel meer wilde voetballen en dus langer aan de bal wilde zijn met zijn elftal. Maar PSV was juist zo succesvol met dat opportunistische spel. Dus zo snel mogelijk diep denken en diep spelen. Dat type spel lag de ploeg goed en vonden ze allemaal heerlijk. Het plezier spatte er vanaf en de spelers die aan de bal moesten komen kwamen aan de bal. In het andere type spel kreeg de rest veel de bal en dan stokt het met als gevolg dat langzame rondspelen van de bal waar de tegenstanders zich makkelijk op in konden stellen. Tegenstanders konden zich makkelijker weer groeperen en het liep gewoon minder. PSV was uit de flow en daar zijn ze gewoon niet meer ingekomen’, ziet Poortvliet een verschil met voor de winterstop van vorig seizoen.

De Zeeuw heeft nog alle vertrouwen in Mark van Bommel en vindt dat de jonge onervaren coach wat gestuurd moet worden. ‘Iedereen die in het voetbal werkt zal altijd fouten maken en zal het waarschijnlijk de volgende keer anders doen’, besluit Poortvliet zijn visie op de staat van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here