Home Nieuws Jan Poortvliet houdt vertrouwen in ‘afgeschreven’ Teze en Obispo: Onder Peter Bosz...

Jan Poortvliet houdt vertrouwen in ‘afgeschreven’ Teze en Obispo: Onder Peter Bosz nieuwe kansen

1381
0

Het is inmiddels meer dan duidelijk. PSV zet vol in op een samenwerking met de zeer gewilde trainer Peter Bosz.

De komst van de beschikbare trainer is niet in de media het gesprek van de dag maar uiteraard ook onder de achterban van de club. De eventuele komst van de trainer wordt niet alleen binnen de club breed gedragen maar ook het gros van de PSV fans ziet de komst van Bosz, mede ingegeven door de matige resultaten én het mindere spel van afgelopen jaren, zeker zitten.

Nu nog een akkoord. Ook PSV icoon Jan Poortvliet, UEFA Cup winnaar met PSV en tevens finalist met Oranje op het WK van 1978, ziet de komst van Peter Bosz zeker zitten. Poortvliet aast net als iedere andere PSV fan op goed voetbal, aanvallend voetbal en nieuwe successen. Laat Bosz maar komen!

We vroegen aan Jan Poortvliet wat de Apeldoorner allemaal te doen staat als hij de verwachte regie daadwerkelijk gaat krijgen bij PSV.

‘Moet die selectie op de schop? Die Bosz moet het toch in zich hebben om juist spelers beter te maken?’, luidde de vraag.

‘Een andere stijl van spelen kan spelers weer activeren. Stel dat Bosz komt, dan krijg je pressing, hoge intensiteit aan de bak én zonder bal. Ook heel veel schakelen en minder denken maar meer handelen’, begint Poortvliet.

‘Ik denk dat deze spelers dat ook moeten kunnen. In mijn gedachten kijken de spelers er naar uit om wedstrijden te spelen op die manier. Ik kijk maar even niet over de grens waar ploegen als City en Brighton maar normaal gesproken ook Liverpool en zelfs Brentford heerlijk om naar te kijken zijn’, klinkt het.

Jan Poortvliet houdt dus wel vertrouwen in de door de achterban allang afgeschreven spelers als Jordan Teze en Armando Obispo.

In de Eredivisie wijst Poortvliet vervolgens naar landskampioen, waar spelers klaarblijkelijk wel gewoon beter gemaakt worden. ‘Nu ga ik terug naar onze competitie, waar Feyenoord dit ook doet’, wijst hij op het pressing-spel onder Arne Slot.

‘Alle spelers leven zich daar uit en ze werden allemaal beter. De fans hebben weer zin om zich vocaal te laten horen plus de trots is er dan ook weer’, aldus Jan Poortvliet, die duidelijk een voorkeur heeft voor Peter Bosz en tegelijk denkt dat de huidige PSV selectie nog een aantal stappen voorwaarts kan maken.


Vorig artikelVertrouwen in een goede afloop tussen PSV en Bosz: ‘Het contract lijkt geen probleem’
Volgend artikelPOLL | De gesprekken tussen PSV en Peter Bosz:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in