Home Nieuws Jan Poortvliet gelooft in kwalificatie volgende ronde Champions League

Jan Poortvliet gelooft in kwalificatie volgende ronde Champions League

50
0

Nu de loting achter de rug is, is het speculeren begonnen. Hoe liggen de kansen in deze poule en is de loting wel zo zwaar als her en der beweerd wordt? Wat vindt Jan Poortvliet van de loting? In gesprek met PSV Inside ziet de Zeeuwse ex PSV’er en tevens supporter van de club, zeker mogelijkheden om te overwinteren op het hoogste niveau van het Europese voetbal.

FC Barcelona lijkt de ongenaakbare club van de 4 clubs die aan elkaar gekoppeld zijn. Internazionale is een grote naam in de geschiedenis van het Europese club voetbal maar is het ook een groots elftal?

Tottenham Hotspur is een kapitaalkrachtige club en een prima elftal maar boekt sinds de tijdelijke huisvesting op Wembley wisselende resultaten. Het nationale stadion van Engeland en The Spurs zijn nog geen onlosmakelijk aan elkaar verbonden match. De selectie van de Londense club kan maar moeilijk wennen aan het feit dat de echte thuissfeer niet gecreëerd kan worden in het kollasale stadion in Noord-West Londen.

Tottenham zal PSV op Wembley tegemoet treden en dat het nationale stadion geen onneembare vesting is lieten tal van clubs afgelopen periode al zien. Zo lukte het AA Gent zelfs om 2 jaargangen terug The Spurs uit te schakelen in de 1/16 finale van het Europa League toernooi.

Jan Poortvliet was onder de indruk van de beide optredens van PSV tegen BATE en ziet langzaam iets moois groeien in Eindhoven. De Zeeuw denkt dat PSV de poulefase kan overleven. Na de midweekse wedstrijd op het hoogste niveau zag Poortvliet opnieuw een gretig PSV tegen Willem II.

‘Het was genieten, we moesten even warm worden maar na een mooi doelpunt van Hendriks was PSV los. Het is toch mooi om te zien dat ze doorgaan tot de laatste minuut. Ze hebben er gewoon plezier in! Dat is voetbal en hierdoor krijg je zelfvertrouwen, wat je meeneemt naar de komende wedstrijden. Hierdoor word je sterker en dat hebben we straks nodig in de Europese wedstrijden. Ik heb er vertrouwen in en geloof oprecht dat ze tweede worden in de poule’, zegt Poortvliet.

Wat doet de transfer van Erick Gutierrez met de selectie en de speelwijze? “Wat onze Mexicaanse vriend betreft; die gaat op het middenveld spelen. We moeten even afwachten hoe fit hij, hoe sterk hij is en hoe snel hij zich aanpast. Als deze jongen de kwaliteiten bezit die hem worden toebedeeld gaat PSV veel plezier aan hem beleven en gaat hij snel spelen’, besluit Poortvliet.


Vorig artikelDe Visser razend enthousiast over transfer Erick Guttierrez naar PSV
Volgend artikelBergwijn verlaat trainingskamp Jong Oranje wegens blessure

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in