Home Nieuws Jan Poortvliet: ‘Dit is een zwarte dag voor PSV’

Jan Poortvliet: ‘Dit is een zwarte dag voor PSV’

44
5

De nederlaag tegen het ontketende Willem II is keihard aangekomen bij de achterban van de club. De fans hebben uiteraard gaan goed woord over voor de afstraffing. Jan Poortvliet spreekt over een zwarte dag voor de club maar ziet ook een ‘voordeel’.

‘Een zwarte dag gisteren maar als je daar van leert dan is het geen probleem’, begint de Zeeuw in gesprek met PSV Inside. ‘We moeten de complimenten aan Willem II geven. Die club was bevrijd en voetbalde zoals je moet voetballen. Namelijk vol passie, vol energie, veel beweging zonder bal en druk zetten, uitbreken e ga zo maar door’, zag Poortvliet.

‘Ze deden dit ook nog eens vol overgave en dan zie je dat het publiek de 12 de man wordt. PSV heeft dan geen antwoord om dat we dit niet verwacht hadden en omdat we ook tijdens een wedstrijd dit niet meer om kunnen draaien. Dan kom ik terug op het feit dat je elke wedstrijd, ongeacht je tegenstander, niet te makkelijk moet denken. Een paar procent minder kan dan fataal zijn. Het kon natuurlijk ook anders lopen als die paar ballen er op cruciale momenten wel ingaan zoals net voor rust. Voetbal in mijn ogen is vermaak en natuurlijk moet je soms ook wedstrijden over de streep trekken. Daartoe was PSV niet in staat gisteren’, vindt Poortvliet die toch ook een voordeel ziet in de afstraffing. ‘Dit is voor het vervolg niet erg want we zijn wakker geschud en dat was met 1-0 of 2-1 niet gebeurd’, besluit Jan Poortvliet zijn analyse over de verloren wedstrijd van PSV in Tilburg.


Facebook Comments

5 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here