Home Nieuws Jan Poortvliet complimenteert PSV met vechtlust, wissels en energie

Jan Poortvliet complimenteert PSV met vechtlust, wissels en energie

17
0

In de zinderende titelrace met Ajax loopt de spanning wekelijks op. Beide titelkandidaten maken een iets mindere indruk dan voor de winterstop, al is het verval in Amsterdam groter dan in Eindhoven.

Hoe ziet Jan Poortvliet de puntendeling in Utrecht? In gesprek met PSV Inside gaat hij in op het puntenverlies in de Domstad. De diverse analisten en andere media blijken er met hun analyses voor de winterstop helemaal naast te zitten. Beide titelkandidaten zouden namelijk bijna geen punten meer verspelen en zo eind maart in het onderlinge duel de koppositie bepalen. Tot nog toe loopt het anders en beide titelkandidaten morsen links en rechts punten.

Zo ook afgelopen weekend. Al moet daarbij de kanttekening gemaakt worden dat Ajax zeer zeker door de ondergrens wist te zaken en PSV uit een min of meer geslagen positie op wist te staan en de rug stevig wist te rechten.

In gesprek met PSV Inside is Jan Poortvliet het dan ook niet eens met de gebroeders van de Kerkhof, die PSV afgelopen zondag ‘weer zagen zwalken’, zoals de beide broers uit Helmond de wedstrijd wisten te typeren.

‘Wedstrijden zoals tegen FC Utrecht zullen er nog meer gaan volgen komende maanden’, begint Poortvliet. ‘En dan is er maar één ding belangrijk en dat is de eerste goal maken en niet net als afgelopen zondag een goal tegen te krijgen. Zo’n ploeg als Utrecht krijgt dan lucht en kracht door de voorsprong. Met mazzel maken ze dan ook nog de tweede. Daarna stond PSV sterk op! Ik zei het al eerder; dit echt een goede groep voetballers met de juiste moraal. Mijn complimenten voor de gedurfde wissels en de energie om door te gaan. De ploeg dwingt dat gelijkspel gewoon af en gingen daarna nog voor de winst ook’, complimenteerde Poortvliet het elftal van mark van Bommel.

‘Dus we moeten gewoon doorgaan zo, gewoon het tempo omhoog gooien in zulke wedstrijden en meer druk naar voren geven. Wat dat betreft kan PSV dat zaterdag tegen Heerenveen meteen laten zien want die zitten niet lekker in hun vel. We moeten weer een goede score wegzetten’, besluit Poortvliet.


Facebook Comments

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here