Home Nieuws Jan Poortvliet baalt van absentie Malen en Bergwijn en pleit opnieuw voor...

Jan Poortvliet baalt van absentie Malen en Bergwijn en pleit opnieuw voor basisplaats Jeroen Zoet

75
0

Niet alleen de PSV supporters roeren zich maar ook oud-spelers van de club. In gesprek met PSV Inside zegt Jan Poortvliet zich grote zorgen te maken over de staat van het elftal van Mark van Bommel.

Poortvliet kijkt vooral naar het gemis van Steven Bergwijn en Donyell Malen. “Wat ik zie is heel simpel. PSV heeft zijn sterkhouders nodig. Want zonder die twee ze niet dreigend genoeg”, begint Poortvliet zijn visie op PSV.

“Het probleem van gisteren en de laatste wedstrijden is dat het verdedigend niet goed zo gaat. Van achteruit gaan ze de duels niet in en soms gaan ze maar half de duels in. Zoals bij de eerste twee tegendoelpunten; dat is gewoon heel onprofessioneel. Daarnaast is de opbouw te statisch en te traag en wordt er geen diepgang gecreëerd. Bij balverlies zijn er teveel mensen voor de bal”, vindt de Zeeuw, waarmee hij eigenlijk vaststelt dat er onvoldoende mee wordt verdedigd door de aanvallers.

De oud PSV’er vindt de situatie ondertussen ook een vertrouwenskwestie worden. “Je ziet wat er gebeurt als het vertrouwen er niet is want dan gaan spelers vertrouwen zoeken door safe te spelen. Dat is niet nodig want je kunt er alleen samen uitkomen. Poortvliet breekt nog een lans voor Hendriks en Rosario want de Zeeuw stelt vast dat de huidige achterhoede een middenveld nodig heeft wat enigszins verdedigend denkt. “En daar begint het mee om het weer op orde te krijgen”, zegt Poortvliet tegen PSV Inside over het veel bekritiseerde middenveld van PSV.

Poortvliet ziet ook dat Erick Gutierrez niet goed uit de verf komt. “Vorig jaar begreep ik niet dat hij niet speelde maar nu begrijp ik dit wel want hij is te plichtmatig”, stelt Poortvliet de rol van de Mexicaan ter discussie.

Hoofdpijndossier nummer een is en blijft Jeroen Zoet maar Poortvliet blijft mild voor de keeper die toch wekelijks staat te schutteren. “Het ziet er allemaal niet goed uit bij Jeroen Zoet maar in mijn ogen komt dat ook door het gestuntel voor hem. Dus de boodschap is eerst weer de organisatie op orde krijgen en dan komt de rest vanzelf weer terug”, besluit Poortvliet zijn visie op de staat van het huidige PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here