Home Nieuws Jan Poortvliet adviseert van Nistelrooij Sangaré en Veerman niet te wisselen: ‘Je...

Jan Poortvliet adviseert van Nistelrooij Sangaré en Veerman niet te wisselen: ‘Je mist ook een aanspeelpunt’

2151
1

Met horten en stoten beweegt PSV zich voort door de Eredivisie en door het Europa League toernooi.

Donderdagavond wacht de uitwedstrijd in de Zwitserse stad Zurich. PSV mag niet gelijkspelen, waar verliezen al helemaal uit den boze is. Er dient dus gewonnen te worden om zicht te blijven houden op Europa League voetbal na de winterstop. PSV dient feitelijk twee keer te winnen tegen de geplaagde Zwitsers want ook de thuiswedstrijd tegen FC Zurich is van belang voor een vervolg in het Europa League toernooi. Kort na de thuiswedstrijd tegen de Zwitsers wacht de uitwedstrijd in Londen tegen Arsenal.

Gaat Ruud van Nistelrooij zijn elftal aanpassen en zo de wanordelijkheden van de wedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden uitwissen? Hoe kijkt PSV icoon Jan Poortvliet tegen de huidige situatie aan en wat adviseert hij Ruud van Nistelrooij nu de vlag er niet heel rooskleurig bij hangt?

Poortvliet adviseert van Nistelrooij rustig te blijven en ook niet teveel te wijzen naar individuen. ‘Winnen en verliezen doe je samen dus nu gewoon rustig blijven en de koers uitzetten die je wilt bereiken. Dat zal een tijdje duren en gaat gepaard met vallen en opstaan’, begint Poortvliet, die zich dan richt op de wissels in Leeuwarden.

‘Als het wissels waren omdat je niet tevreden was, dan heb je ze nu op scherp gezet. Dus nu gewoon weer opstellen’, doelt Poortvliet op Ibrahim Sangaré en Joey Veerman. De oud-Uefacupwinnaar ziet ook dat het wisselvallig is wat PSV laat zien. Daarover zegt hij: ‘Wat je nu ziet heeft te maken met één absentie dus je blijft zoeken naar de juiste invulling in de spits. Dat is wat er aan de hand is’, doelt Poortvliet op de blessure Luuk de Jong.

Je mist je aanspeelpunt. Luuk de Jong is bijna niet te vervangen. De ene wedstrijd heb je er last van en de andere weer niet dus het is zaak zo veel mogelijk punten te pakken. Ook in Zürich wordt het overleven en dat gaat ook gebeuren. Daarna hopen we dat Luuk weer snel kan aansluiten”, aldus Jan Poortvliet over FC Zurich -PSV en het gemis van aanvoerder Luuk de Jong.


Vorig artikel‘Ik was verbaasd dat John de Jong uit zichzelf opstapte, je moet je niet weg laten jagen’
Volgend artikelSpel Sangaré blijft de gemoederen bezig houden: ‘Symbool voor de ongeïnspireerde houding van veel PSV’ers’

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in