Home Nieuws Jan Krompkamp blikt terug op zinderende titelrace 2007

Jan Krompkamp blikt terug op zinderende titelrace 2007

60
0

PSV – Vitesse was net 5-1 geworden toen Vitesse en daarmee ook Ajax, dacht een strafschop te krijgen voor een onbeholpen overtreding van Gomes op een Vitesse aanvaller. PSV zwijnde en werd enkele minuten later kampioen van Nederland.

Jan Kromkamp deelde mee in de vreugde en zag Ajax afdruipen. PSV staat er nu opnieuw erg goed voor. Een achterstand van dertien punten is niet meer in te halen, zegt de oud-PSV’er in een interview met De Telegraaf.

“PSV kan zondag de genadeklap uitdelen”, zegt Kromkamp. “Ze zullen het compact proberen te houden, op de counter loeren en hopen dat ze lang de nul houden. Het kan weleens een tactisch steekspel worden, wat ik ook wel interessant vind om te zien. Bij een zege is het gat dertien punten. Dat zijn er nog twee meer dan bij ons destijds, dus dat moeten ze dan wel redden…”

Kromkamp kan zich nog herinneren dat Alex wegviel door een blessure en wijst dit ook aan als oorzaak van het bijna falen. “We speelde nog Champions League en hadden blessures en schorsingen. Dat is wel een verschil met nu, aangezien dit PSV zoals bijna alle Nederlandse clubs Europees 0,0 voorstelt. Alles zat opeens tegen.”

Kromkamp vindt het niet opvallend dat Phillip Cocu zijn elftal weer aan de praat heeft gekregen na een stroeve seizoensstart. “Nee. In die zin dat Phillip heel rustig is en niet afwijkt van zijn visie. Als je gekke dingen gaat doen, bestaat de kans dat je het helemaal kwijtraakt. Hij is vast blijven houden aan zijn plan en zeker bij PSV zijn er dan spelers die het verschil voor je kunnen maken.”


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here