Home Nieuws Jan Boskamp pleit voor meer speeltijd Yorbe Vertessen én selectie voor de...

Jan Boskamp pleit voor meer speeltijd Yorbe Vertessen én selectie voor de Rode Duivels

323
0

Als het aan Jan Boskamp ligt wordt Yorbe Vertessen spoedig geselecteerd voor de Rode Duivels.

België kenner Boskamp ziet dat Vertessen reuzesprongen maakt in zijn ontwikkeling en vindt dat het proces beloond mag worden middels een selectie voor de nationale ploeg van België. Boskamp vindt ook dat Vertessen meer moet spelen bij PSV. De aanvaller maakt te weinig minuten, stelt Boskamp vast.

“Ik vind het in ieder geval een goed spelertje. Van mij mag hij nog vaker aan de bak komen bij PSV”, zegt Boskamp in gesprek met Het Belang van Limburg. “Hij heeft snelheid, diepgang en scorend vermogen. Dat zijn in het moderne voetbal toch belangrijke wapens. Het is maar Conference League, maar tegen Maccabi Tel Aviv zorgde hij voor dé treffer van de kwalificatie. Die Hollanders zitten toch maar mooi met al hun clubs nog in Europa.”

Boskamp is een fijn van de kwaliteiten van de aanvaller. Boskamp vindt dat Vertessen, ondanks zijn situatie bij PSV, bij het nationale elftal van België gehaald moet worden. “Om op Vertessen terug te komen, ik zie geen reden waarom Roberto Martínez hem volgende maand niet zou selecteren voor de Rode Duivels. Het is sowieso een kern van spelers onder de 50 caps. Bovendien zijn er heel wat Belgische internationals die bij hun club niet aan spelen toekomen. Dries Mertens viel ook maar in bij Napoli. Lukaku heeft het lastig bij Chelsea”, aldus Jan Boskamp over de door PSV zelf opgeleide speler.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here