Home Nieuws Jack van Gelder over titelrace: ‘PSV wordt kampioen’

Jack van Gelder over titelrace: ‘PSV wordt kampioen’

1787
0

Jack van Gelder kent weinig twijfels als het over de aanstaande titelrace tussen PSV en Ajax gaat.

De Ziggo presentator en Amsterdammer zag PSV flink groeien en een ontwikkeling doormaken afgelopen maanden en denkt dat PSV kampioen van Nederland gaat worden.


De presentator en radio persoonlijkheid denkt dat de breedte van de PSV selectie uiteindelijk de doorslag zal gaan geven in de race om de landstitel die uiteindelijk over een week of 2 echt gaat beginnen.

In NH Sportcafé werden diverse analisten gevraagd naar de titelrace en hoe ploegen als Ajax en PSV ervoor staan. “Volgens mij is PSV in de breedte gewoon wat sterker dan Ajax”, zegt Van Gelder over de twee kandidaten. “De trainer van PSV heeft 31 spelers gebruikt, maar daar hoor je niemand over. Niemand klaagt. Ik heb het idee dat iedereen tevreden is, dus ik denk dat zij kampioen worden.”

Van Gelder heeft geen hoge pet op van Ajax en ziet het met de week minder worden. “Na vier minuten kom je al met 1-0 voor en dan denk je: maak het nou gewoon af. Ik zie heel veel dingen waardoor ik me ga afvragen hoe ze toch door zo’n ondergrens kunnen zakken.”

Veel analisten lijken AZ en Feyenoord uit te vlakken maar daar is natuurlijk geen sprake van. Scorebordjournalistiek is vele analisten niet vreemd want een paar remises in de aanstaande topwedstrijden kunnen PSV en Ajax zo de hete adem van AZ en Feyenoord in de nek laten voelen.

Op 10 januari speelt PSV in de Amsterdam Arena de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. De eerste plaats in de Eredivisie staat dan op het spel.


Facebook Comments