Home Nieuws Jack van Gelder haalt uit naar Roger Schmidt: ‘Mensonterend voor Ihattaren’

Jack van Gelder haalt uit naar Roger Schmidt: ‘Mensonterend voor Ihattaren’

1070
0

Tussen alle kritieken door klinkt er ook bijval door als het over Mo Ihhataren gaat.

Zo vindt Jack van Gelder dat Ihattaren niet netjes wordt behandeld door Roger Schmidt. Iemand laten invallen zo kort voor tijd, is niet het juiste middel. Zo vindt Jack van Gelder. Het is ‘mensonterend’ dat Mohamed Ihattaren zondag tegen AZ vlak voor tijd moest invallen, zo stelt Jack van Gelder, vast die zelfs vindt dat Ihattaren kapot wordt gemaakt.


Ihattaren en Madueke krijgen dezer dagen kritiek op het dansje bij de reservebank van PSV maar Jack van Gelder kon er wel om lachen. “Ik moest ontzettend lachen doordat door zijn dansje met Noni Madueke toen hij het veld op kwam. Leuk, met een stralend gezicht. En dan is er een trainer, die weet dat het jongetje in de problemen zit, die hem laat invallen in de 87ste minuut”, zegt Van Gelder bij zijn programma Rondo op Ziggo Sport.

“Zouden jullie dan niet de neiging hebben om te zeggen: Trainer, weet je wat jij doet. Scheisse, ik doe het niet. Dit is toch mensonterend? Ik vind het gewoon niet netjes.”

Van Gelder krijgt niet van iedereen bijval. Analist Khalid Boulahrouz vindt dat Ihattaren geen invalbeurten kan weigeren. “Ik dacht wel: wat wil je nu nog bewerkstelligen, wat verwacht je van zo’n jongen en wat voor coaching geef je hem mee? Creëer nog wat? Ga voor de gelijkmaker?”

Ihattaren maakt ook al geen deel meer uit van de Jong Oranje-selectie. Ook daar vinden de analisten natuurlijk iets van. “De ervaring is gewoon belangrijk voor Ihattaren. Die jongen heeft de pest erin, wil zichzelf bewijzen en heeft geen platform op dit moment. Als ik bondscoach van Jong Oranje was, zou ik zeggen: Vriend, ga je mee? Wel luisteren en de ballen uit je broek werken. En als je het niet doet, moet je het ook uitleggen.”