Home Nieuws Jacht PSV op centrale verdedigers houdt buitenlandse media bezig | Dit is...

Jacht PSV op centrale verdedigers houdt buitenlandse media bezig | Dit is de shortlist met 6 kandidaten

18780
0

PSV is druk doende de achterhoede te versterken met de komst van in ieder geval één nieuwe centrale verdediger.

De beide back-posities lijken nog niet geheel dubbel bezet te zijn maar de club lijkt in eerste instantie het centrum te willen versterken. De geruchten over een vertrek van Jordan Teze en/of André Ramalho worden met de week luider en dus lijkt Earnie Stewart voor te sorteren op de komst van een nieuwe centrale verdediger, die ook ‘gewoon’ doorgang kan vinden mochten Teze en/of Ramalho besluiten bij PSV te blijven.

De zoektocht van de club naar een nieuwe centrale verdediger houdt ook buitenlandse media bezig. Met name in Latijns-Amerika wordt de zoektocht en de jacht van PSV op een nieuwe sterkhouder voor de achterhoede op de voet gevolgd. Dat blijkt wel uit de analyse van het voornamelijk Spaanstalige medium 90min.com, dat diverse competities in Europa volgt. 90min.com voorziet een transfer van een Mexicaanse verdediger naar PSV.

Afgelopen dagen werd er vanuit Mexico melding gemaakt van concrete interesse van PSV in twee Mexicaanse centrale verdedigers. Ook 90min.com meldt nu in een uitgebreide analyse dat PSV nadrukkelijk is geïnteresseerd in de komst van Gilberto Sepúlveda. Het medium weet ook te melden dat PSV nog vijf andere verdedigers op de lijst heeft staan voor het versterken van het centrum.

Afgelopen week stelden we César Montes al voor. De 39-voudig international van Mexico is sinds begin 2023 speler van het gedegradeerde Espanyol maar geldt als te dure kracht voor de club die deze zomer degradeerde naar de Segunda Division.

90min.com maakt ook melding van interesse van PSV in de AA Gent verdediger Jordan Torunarina. Van origine is de centrale man een 25-jarige Duitser met Nigeriaanse roots. Vervolgens wijst het blijkbaar goed geïnformeerde 90min.com naar Jorge Meré. De 26-jarige verdediger is juist weer Spanjaard van origine en staat bij het Mexicaanse Club América onder contract maar was afgelopen half jaar actief bij Primera Division-club Cádiz CF.

90min.com lijkt PSV een eind op weg te helpen in de scouting want het medium gaat onverminderd door met het opsommen van kandidaten. De 23-jarige Filipe Reivas is actief bij Portimonense SC in Portugal. Het medium denkt te weten dat Reivas interessant is voor PSV, maar ook wordt er gewezen naar de 23-jarige Luca Killian, speler van 1.FC Köln.

Wij richten ons op Davinson Sánchez als potentiële versterking voor PSV. De snelle en atletische Colombiaan lijkt kwalitatief de beste optie te zijn voor de club maar het prijskaartje is tot op heden fors te noemen. PSV heeft in het nabije verleden al laten zien een goede onderhandelaar te zijn in de strijd om de handtekeningen van zowel Noa Lang als Ricardo Pepi.

In Mexico wordt de verdediger van Tottenham Hotspur overigens ook weer gelinkt aan een transfer naar Eindhoven. Kortom, er lijken de komende dagen dan wel weken, wel degelijk verdedigende veranderingen op komst te zijn bij de club.


Vorig artikelJordan Teze in de nadrukkelijke belangstelling van tal van clubs uit Spanje, Frankrijk en Duitsland
Volgend artikelKomst Davinson Sánchez nog niet uit zicht, Sánchez ziet ondanks akkoord clubs transfer naar Moskou niet zitten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in