Home Nieuws Jaap van Baar spreekt | PSV lijkt miljoenen euro’s en grof te...

Jaap van Baar spreekt | PSV lijkt miljoenen euro’s en grof te gaan investeren

3207
0

Over een goede maand weten we of PSV op de eerste of de tweede plaats heeft gelegd. Met een zege op Ajax zet de club een goede stap op weg naar de tweede plaats.

Afgaande op het spel in Volendam kunnen we ook gerust vrezen voor de uitwedstrijd op Het Kasteel tegen Sparta. De laatste wedstrijd in Alkmaar tegen Az zou een wedstrijd om des keizers baard kunnen zijn mochten de resultaten meevallen komende weken. Om te kunnen spreken over een verloren seizoen valt er op dit moment nog teveel te winnen. Wel snakken veel fans naar het einde van het vermoeiende seizoen, waarin PSV ook voor de zoveelste keer op rij Europees weer eens niet mee wist te tellen.

Er komen grote veranderingen aan wat betreft de Europese toernooien. De Nederlandse clubs zullen flink gaan profiteren van het gewonnen terrein ten op zichte van Portugal en dus dient PSV zich terdege voor te bereiden op seizoen 2023-2024. Aan de eindstreep worden immers pot goud verdeeld. Veel meer dan voorheen, welteverstaan.

De kans is dus groot dat PSV deze zomer flink gaat investeren op de transfermarkt. Volgens het NRC Handelsblad is PSV er veel aan gelegen om volgend seizoen een Champions League-ticket veilig te stellen, want vanaf 2024 zijn twee Eredivisieclubs zeker van de groepsfase. Ook de nummer drie mag dan nog strijden om een CL-ticket. De UEFA lijkt voor het genoemde seizoen maar liefst 60 miljoen euro aan startgelden en premies te gaan uitkeren aan de deelnemende clubs, die met vier clubs en dus vier startbewijzen worden uitgebreid.

De nieuwe verdeelsleutel voor de Nederlandse clubs is erg gunstig met een dubbele vaste deelname. De kans op deelname aan de Champions League is daardoor realistischer geworden voor PSV. “De vraag is hoe topclubs anticiperen, met het oog op de twee directe Champions League-tickets vanaf 2024”, schrijft NRC. “De verwachting is dat PSV komende zomer flink gaat investeren. Het risico op mislopen is door de extra plek minder groot, en dat rechtvaardigt hogere investeringen in transfers en salarissen”, weet de krant te melden, waar klaarblijkelijk communicatielijntjes met de financiële afdeling van PSV lopen.

In 2024 stijgen dus de Europese inkomsten en financieel directeur Jaap van Baar laat namens PSV weten dat de club ‘iets meer risico kan nemen’. “Alle Europese gelden zullen 30 tot 35 procent omhoog gaan. Dat nemen we wel mee in hoe we er volgend seizoen instaan als PSV”, aldus Van Baar.


Vorig artikelJoel Piroe wordt na 40 doelpunten in de zware Engelse Championship bewierookt door Engelse media
Volgend artikelAugsburg stelt vraagprijs Pepi op 16 miljoen euro: ‘Bij PSV zal hij niet veel spelen’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in