Home Nieuws Jaap Stam ziet veel kwaliteit maar kijkt niet graag naar PSV

Jaap Stam ziet veel kwaliteit maar kijkt niet graag naar PSV

1223
0

Met PSV – Ajax op de agenda staat er niet alleen een belangrijke wedstrijd om de punten op de agenda maar ook prestige is onderdeel van deze speelronde.

Hoe gaat PSV Ajax bestrijden en vice versa? Wie van de twee coaches gaat verrassen of juist niet? Diverse PSV prominenten en oud-spelers blikken vooruit op de topper in het Philips Stadion. Zo ook Jaap Stam, die in het verleden zowel voor PSV als voor Ajax speelde.

Stam ziet dat er veel kwaliteit bij PSV aanwezig is maar de werkeloze trainer vindt PSV minder frivool dan Ajax. Daarover zegt Stam: “Je ziet dat trainer Roger Schmidt uit de Red Bull-school komt. Hij staat een speelstijl voor met hoge intensiteit en veel beweging. Zoals hij de posities invult, vind ik het minder leuk om naar te kijken”, zegt Stam.

De Zwollenaar gaat verder. “De snelheid op de vleugels met spelers als Cody Gakpo en Noni Madueke bevalt me wel. Ik kijk graag hoe een trainer zijn elftal het positiespel laat spelen en hoe het combinatievoetbal is verzorgd. De patronen, de loopvormen, of de trainer zijn elftal met een idee laat spelen of dat het aanvallen meer op toeval is gebaseerd. Dat gevoel krijg ik meer bij PSV dan bij Ajax”, stelt Stam vast.

“PSV speelt vaak vanuit de omschakeling, maar staat wel eerste in de competitie. Tegelijk beschikt Schmidt over een ploeg met zoveel individuele kwaliteit dat PSV in de Eredivisie vrij eenvoudig het verschil maakt”, aldus Jaap Stam in zijn visie over het spel van PSV.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here