Home Nieuws Jaap Stam vreest voor transfer naar PSV en posteert Berghuis op ’tien’

Jaap Stam vreest voor transfer naar PSV en posteert Berghuis op ’tien’

69
0

Een belangrijke speler nog belangrijker maken door hem een nieuw contract te bieden én door diezelfde speler een andere, meer centrale positie te geven.

Feyenoord-trainer Jaap Stam doet er samen met zijn werkgever alles aan om Steven Berghuis te behouden voor zijn club. Echter lijkt Stam van binnen te vrezen voor een vertrek van zijn ‘sterspeler’. Berghuis speelde voor de eerste keer als nummer 10 en lijkt zo kunstmatig belangrijk te worden gemaakt door zijn trainer.

Berghuis is van nature een vleugelaanvaller, maar speelde tegen Darmstadt achter de spits. “Dat had ik al bedacht voor ik begon bij Feyenoord”, aldus Stam tegen het Algemeen Dagblad over de ‘nieuwe’ positie van Berghuis. “Hij is creatief en dat wil ik op het middenveld. Hij kan een mannetje passeren, scoren en mensen voor de goal zetten. Dat kan het verschil maken. Ik wil zien hoe dit zich ontwikkelt.”

Steven Berghuis sprak al meerdere keren met PSV en ook met Mark van Bommel. Voor zijn overstap van AZ naar Watford enkele jaren geleden spraken Berghuis en zijn management ook al met PSV. De interesse is niet nieuw vanuit Eindhoven. De vleugelaanvaller staat er al jaren goed op bij de scouts van PSV. Berghuis heeft de interesse om naar PSV over te stappen niet onder stoelen of banken gestoken. Stam hoopt ondertussen maar vreest ook voor een vertrek: “Ik ga er ook vanuit dat hij gewoon bij Feyenoord blijft, dat we nog een tijd zullen samenwerken. Veel interesse voor hem? Ja, van PSV. Maar ik denk dat hij hier blijft”, zegt Stam wellicht tegen beter weten in.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here