Home Nieuws Jaap Stam met PEC naar Eindhoven: ‘Hij gunt ons niks en we...

Jaap Stam met PEC naar Eindhoven: ‘Hij gunt ons niks en we gunnen hem niks’

43
0

Jaap Stam keert donderdagavond met PEC Zwolle terug in het Philips Stadion. Mark van Bommel en Stam zijn goede bekenden van elkaar maar vanavond staat er veel op het spel, beseft ook Stam.

Daarom is elkaar wat gunnen er niet bij volgens Stam. “Nee, hij gunt ons niks en we gunnen hem niks”, zegt Stam met een grappige ondertoon in gesprek met De Telegraaf. “Zo werkt het dan ook wel weer in de voetballerij als je aan het roer staat van een club en de punten hard nodig hebt.”


Stam is nog steeds onder de indruk van het huidige PSV. “Het is een elftal met een heel goed karakter. Niet voor niets trekken ze wel eens wedstrijden op het einde nog over de streep. Of dat mede door de trainer komt? Trainer en spelers. Als trainer kun je die mentaliteit niet in het elftal hameren, spelers moeten dat ook vanuit zichzelf hebben.”

Stam vervolgt: “Op mentaliteit kun je deels selecteren en hier en daar kun je dat natuurlijk aanmoedigen, zodat spelers zich meer bewust worden van wat er gevraagd wordt. Op dat vlak zijn hij en ikzelf natuurlijk voorbeelden van types die dat graag willen zien.”


Facebook Comments