Home Nieuws Jaagt de KNVB Ihattaren naar voorselectie Marokko?

Jaagt de KNVB Ihattaren naar voorselectie Marokko?

3394
0

Weinig presteren en niet bepaald uitblinken in een rol op het veld. Maar toch vrijwel dagelijks in het nieuws zijn.

Dat is momenteel het voetballeven van Mohamed Ihattaren. De Utrechtse middenvelder zit in de hoek waar de klappen vallen maar weet ook vaak met min of meer gerichte acties de aandacht op zich te vestigen. Dat gebeurd dan meestal via sociale media, waarvan Ihattaren precies weet hoe het werkt en hoe er door de buitenwacht gereageerd zal worden.


Een voorbeeld daarvan is het verwijderen van de Oranje getinte foto’s op zijn Instagram account. Daarmee is de toekomst van Ihattaren bij Oranje weer in een punt van discussie aangekomen. Inmiddels is hij ook bij Jong Oranje niet meer in beeld en dat is toch een harde conclusie te noemen.

De diverse analisten en journalisten hebben er zo hun mening over en constateren dat Ihattaren naar Marokko ‘gejaagd’ wordt. Bij de Telegraaf zien ze een probleem aankomen nu Ihattaren niet geselecteerd werd voor Jong Oranje.

Er moet veel veranderen bij Jong Oranje. Dat is de conclusie die Driessen en Verweij trekken na deze interlandperiode. Volgens Verweij had coach Erwin van de Looi Mo Ihattaren altijd mee moeten nemen. „Als je hem meeneemt naar het EK, kan je ervoor zorgen dat Ihattaren uit zijn sleur bij PSV wordt gehaald.” Driessen haakt in: „Net als wat er nu bij Steven Berghuis gebeurd is.”

En Verweij: “Op deze manier moet de KNVB niet gek opkijken als Ihattaren nog voor de zomer in de voorselectie van het Marokkaanse elftal zit.”