Home Nieuws Ja, Peter Bosz stelt stevige eisen maar PSV ook na ‘Schmidt tijdperk’

Ja, Peter Bosz stelt stevige eisen maar PSV ook na ‘Schmidt tijdperk’

7442
0

Wat heeft het tijdperk Roger Schmidt bij PSV daadwerkelijk gebracht? Daar zijn de meningen over verdeeld.

Halverwege de week van de onderhandelingen met Peter Bosz, wijst de huiskrant het Eindhovens Dagblad naar de periode Roger Schmidt bij PSV. Feit is dat er met de komst van de Duitse trainer destijds tegelijkertijd een Duitse invasie op gang kwam. Schmidt nam zo’n beetje een ieder mee waar hij in het verleden mee gewerkt had. Het tijdperk Schmidt gold tevens als een tijdperk waarin de Duitse trainer veel macht had binnen de club en zijn wil vaak wet bleek.

Het tijdperk Roger Schmidt bij PSV is zeker niet faliekant mislukt maar echt geslaagd is het ook niet. Al denkt de Duitser daar na de bekerwinst zelf anders over. Gezaghebbende media als De Telegraaf en AD Sportwereld maar ook De Volkskrant, benoemden het tijdperk Schmidt bij PSV juist wel zo goed als mislukt. PSV is in ieder geval voorzichtig en wil elk gelijk scenario voorkomen.

Ja, Peter Bosz is veeleisend maar dat is PSV inmiddels ook en dus meldt het Eindhovens Dagblad dat er vele zaken te bespreken zijn voordat club en trainer elkaar het ja-woord geven. Natuurlijk gaat het vooral om de selectie en de mogelijkheden versterkingen te halen. Serieuze versterkingen welteverstaan.

PSV en Bosz zijn nu al enkele dagen in onderhandeling met elkaar. De krant meldt dat de twee ‘stapje voor stapje’ dichter bij elkaar komen. Dinsdag werd echter al duidelijk dat daar wel stevige gesprekken voor nodig zijn.

Over het verliezen van de macht in de club ten tijde van het ‘Schmidt tijdperk’ schrijft het Eindhovens Dagblad het volgende: ‘Dat was wat overdreven, maar dat Schmidt veel te zeggen had was duidelijk. Iets soortgelijks wil PSV drie jaar later zien te voorkomen, nu Bosz in gesprek is met de club’, zo klinkt het.

Club en trainer zijn met name in gesprek over de mogelijkheden tot investeringen. ‘PSV wil onder het bewind van de rvc en Marcel Brands, minder afhankelijk zijn van transferinkomsten. Er is dus wel geld te besteden, maar PSV lijkt minder risico te willen nemen op de transfermarkt’, aldus de regionale krant.


Vorig artikelPSV met Bosz stukje dichterbij nieuwe landstitel: ‘Bosz wil met PSV Champions League in en titel pakken’
Volgend artikelVertrek Van Nistelrooij viel Jarrad Branthwaite zwaar: ‘Beste coach tot nu toe’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in