Home Nieuws Italiaanse transferspecialist heeft nieuws: ‘Veel lagere transfersom lekt uit, geen 12 maar...

Italiaanse transferspecialist heeft nieuws: ‘Veel lagere transfersom lekt uit, geen 12 maar 6 miljoen euro’

1540
0

PSV lijkt informatie te hebben achtergehouden dan wel niet openbaar te hebben gemaakt. Het gaat natuurlijk opnieuw over de zogenaamde transferclausule tussen PSV en Xavi Simons.

In principe staat de Franse topclub Paris Saint-Germain buiten de overeenkomst tussen PSV en Xavi Simons, wat op zich al opmerkelijk te noemen is. Toch is het zo. Xavi Simons en niemand anders dan Xavi Simons kan beslissen dat hij weer terug gaat naar Paris Saint-Germain. Er wordt aangenomen dat Simons een terugkeer naar Parijs niet helemaal ziet zitten maar het kan niet worden uitgesloten. Zeker niet als Simons en zijn zaakwaarnemers salaris en tekengelden ook prioriteit gaan geven in zijn nog jonge carriere.

Mochten Simons en zijn zakelijk gevolg beslissen geld te prevaleren boven speeltijd, heeft Xavi Simons zijn laatste wedstrijd voor PSV al gespeeld. In dat geval kan de Parijse miljoenenclub gaan toe slaan. Het geheel is wel omgeven van regelgeving maar schandaalclubs inzake het scheden van Financial Fairplay regelgeving als PSG en Manchester City en niet te vergeten de grootste schandaalclub van allemaal, FC Barcelona, maken een snelle doorverkoop van Simons wel ingewikkeld.

Zo mag Paris Saint-Germain Xavi Simons niet meteen deze zomer weer doorverkopen mocht Simons PSV verlaten voor de Parijse club. Mochten Simons en PSG besluiten akkoord geraken over een nieuw dienstverband, kan dat tegen een veel lagere vergoeding dan tot op heden werd aangenomen.

Althans, dat grote nieuws brengt de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano. De clausule waarmee Paris Saint-Germain Xavi Simons terug kan kopen van PSV, bedraagt niet 12 miljoen euro, maar ‘slechts’ 6 miljoen euro. Aanvankelijk ging het om een bedrag van twaalf miljoen euro, maar dat valt volgens Romano dus uiteindelijk een stuk lager uit. PSV lijkt dan nu toch echt aan zet te zijn in het geheel maar vermoedelijk spreekt de directie van de club zich niet uit over de inhoud van het contract van Simons. Dat is overigens een gegeven waar de club nooit en te nimmer en bij geen enkel contract van welke speler dan ook, over naar buiten treedt.

De Italiaanse transferexpert meldt verder dat de clausule gelicht kan worden tussen 1 juli en 31 juli. ‘De definitieve beslissing is alleen aan de speler zelf’, weet Romano te bevestigen.


Vorig artikelPeter Bosz onder de indruk van Lens | Durft Bosz PSV met drie centrale verdedigers te laten spelen?
Volgend artikelLagere biedingen op Ibrahim Sangaré, PSV houdt vooralsnog voet bij stuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in