Home Nieuws Italiaanse media lyrisch over PSV-aankoop | Mijlpaal Denzel Dumfries na bereiken Champions...

Italiaanse media lyrisch over PSV-aankoop | Mijlpaal Denzel Dumfries na bereiken Champions League finale met Inter

3431
0

Denzel Dumfries bereikte dinsdagavond een voorlopig hoogtepunt in zijn loopbaan door met werkgever Internazionale de finale van de Champions League te bereiken.

In een zogenaamde thuiswedstrijd tegen stadgenoot AC Milan werd opnieuw gewonnen en zoals te doen gebruikelijk was Dumfries weer volop actief op de voor hem kenmerkende manier aan de rechterkant van het veld. Dumfries speelde opnieuw een sterke wedstrijd tegen Milan aanvaller Rafael Leão. Italiaanse media zijn lyrisch over de kwaliteiten van het spel van de verdediger, die meer als aanvaller dan als verdediger geldt.

Na afloop ging Dumfries het gesprek aan met RTL 7 maar ook met de Italiaanse zenders. “Of ik hem nóg volg als hij straks naar zijn auto loopt? Die kans heb je ja. Hij is natuurlijk een geweldige speler. Belangrijk voor hun, en het was aan mij de taak om hem onschadelijk te maken. Alle respect voor hem, hij is een goede speler, altijd lastig. Maar we hebben het vandaag uitermate goed gedaan als team.”

Dumfries kreeg verschillende vragen voorgelegd vanuit het Italiaanse journaille, waar men vanaf het begin van zijn dienstverband in Milaan zeer te spreken is over zijn rol. De Italiaanse kranten prijzen Internazionale met het aankopen van Dumfries en wijzen daarbij naar de scouts van de club, die Dumfries bij PSV al zagen excelleren. Dumfries geldt dan ook als de ’topaankoop overgekomen van PSV Eindhoven’, klinkt het.

“Mijn eerste taak is natuurlijk verdedigen. In een wedstrijd als vandaag moet je het spel ook lezen. In Italië leer je heel goed hoe je een wedstrijd dood kan maken, en dat kunnen wij heel goed.” Dumfries gaat op voor zijn eerste grote finale en mag in Istanbul proberen de Champions League te winnen. “Het is fantastisch als je dit soort wedstrijden speelt, dan gaat het ook wel op de automatische piloot. Als je vandaag de sfeer in het stadion zag, dan geniet je en dan word je door de fans omhoog getild.”

De finale van de Champions League wordt op 10 juni in de Turkse metropool gespeeld tussen Inter en de winnaar in het duel tussen Manchester City en Real Madrid.


Vorig artikelMarc Overmars wil PSV te slim af zijn en Ruben van Bommel naar Antwerp halen
Volgend artikelDossier Simons | Van niet transparant over PSG clausule naar tevredenheid over onderhandelingen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in