Home Nieuws Italiaanse media, Inter fans en Inter coach Inzaghi lyrisch over Dumfries na...

Italiaanse media, Inter fans en Inter coach Inzaghi lyrisch over Dumfries na glansrol

1648
0

Denzel Dumfries heeft zaterdag indruk gemaakt. Inter-coach Inzaghi was zeer te spreken over Denzel Dumfries na zijn glansrol tegen Bologna.

De coach van de landskampioen had voorafgaand aan het seizoen gezegd dat Dumfries de tijd zou krijgen om te wennen maar het gaat sneller dan verwacht. ‘Maar hij traint goed en heeft zijn draai sneller dan verwacht gevonden. Het was een geweldige wedstrijd van hem. Denzel heeft veel kwaliteit en de honger om te leren. We zijn meer dan tevreden over hem.’

Ook de media in Italië zijn zondagmorgen erg te spreken over het optreden van basisklant Dumfries. De grootste krant, La Gazzetta dello Sport, schrijft dat Internazionale zichzelf nu wel wist te belonen waar dat eerder tegen Real Madrid en Sampdoria niet lukte Daarin speelde Dumfries een cruciale rol, stellen alle Italiaanse kranten vast. ‘De verdediging was bovendien onaantastbaar en op de vleugels leverden Federico Dimarco en Dumfries.’

La Repubblica zag DUmfries domineren en gaf hem daarvoor het cijfer 7,5. ‘In wat zijn eerste wedstrijd als basisspeler was, verzorgde hij al na vijf minuten een assist. Bovendien was hij solide in de verdediging.’ Dat deed ook Europsport. De Italiaanse versie van de sportzender vond het spel van Dumfries ook een 7,5 waard. ‘Een geweldig eerste examen. In de eerste helft leunde Inter op hém.’ Ook het wat minder gezaghebbende Corriere dello Sport prijst het spel en intensiteit van Dumfries.

De Inter supporters loven Dumfries al weken maar zagen nu het resultaat terug in de wedstrijd tegen Bologna. Op sociale media regent het complimenten voor ‘basisspeler’ Denzel Dumfries.


Facebook Comments Box

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here