Home Nieuws Italiaanse media halen uit naar Ihattaren: ‘Hij kampte met overgewicht en trainde...

Italiaanse media halen uit naar Ihattaren: ‘Hij kampte met overgewicht en trainde weken apart van de groep”

3893
0

De negentienjarige Mo Ihattaren heeft nog geen enkele wedstrijdminuut voor Sampdoria gespeeld maar is wel degelijk een dagelijks onderwerp van gesprek bij de club uit Genua.

Kort gezegd maakt Mo Ihattaren er een grote bende van. De Utrechtse tiener heeft het inmiddels voor elkaar gekregen dat hij in Genua persona non grata is geworden, nadat dat eerder in Eindhoven ook het geval was. Zijn aanwezigheid op de trainingen is in Genua ook al onderwerp van gesprek geweest want Ihattaren was ook in Italie amper fit aan het seizoen begonnen. Opnieuw kampte hij met overgewicht, waar men eerder in de veronderstelling was dat hij juist topfit zou zijn.


Ihattaren begon namelijk topfit aan de voorbereiding op het seizoen in Eindhoven. Voorzichtig kunnen we dus de conclusie trekken dat Ihattaren zijn fitheid afgelopen maanden te grabbel heeft gegooid. Met terugwerkende kracht komen we dan als vanzelf weer uit bij de uitspraken van Roger Schmidt dat Mo Ihattaren veel meer moet laten zien en niet in afspraken en discipline denkt.

De Italiaanse media hebben de tiener uit Utrecht inmiddels ook op de korrel gekregen en zijn uiterst kritisch over zijn houding, presteren en gedrag in de Italiaanse havenstad. “Het is duidelijk dat Ihattaren een groot talent is, maar gezien zijn karakter wist men ook van de risico’s”, zegt Filippo Grimaldi, Sampdoria-watcher van La Gazzetta dello Sport tegen Voetbalprimeur.

“Het eerste probleem was dat hij met een fysieke achterstand binnenkwam. Sampdoria heeft het nooit hardop geroepen, maar Ihattaren kampte met overgewicht. Dat maakte zijn fysieke herstel lastig. Hij heeft weken apart van de groep getraind. Trainer Roberto D’Aversa heeft hem voor de wedstrijd tegen Internazionale wel bij de selectie gehaald, zodat hij zich sneller thuis zou voelen”, aldus de Sampdoria-watcher van dienst.